MUSTAFA AYDOĞAN

HDP VE CHP İTTİFAKI

MUSTAFA AYDOĞAN

İYİ Parti’de geçtiğimiz günlerde peş peşe istifalar yaşandı.

İstifalara gerekçe olarak da Millet ittifakı ortağı CHP’nin HDP ile birlikte hareket ettiği yolundaydı.

“CHP, HDP ile birlikte hareket ediyor mu, gizli ittifak yapıyorlar mı?”sorusu kafaları kurcalarken, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan yaptığı açıklamayla kafaları daha da karıştırdı.

Buldan’ın açıklamasına bakacak olursak CHP ile HDP kapalı kapılar ardında bir ittifak yapmış ancak CHP bunu açıklamaya çekiniyor.

Varsa böyle bir şey niçin çekinmesin ki?

Bugün CHP’lilerin büyük bir bölümü HDP ile bir işbirliğine ve ittifaka karşı. Bunu neye dayanarak yazıyorum hemen açıklayayım;

Olay Türk Tv’de CHP eski il başkanları ve şimdiki il başkanının yanı sıra Milletvekillerini de Dobra, Dobra programımda konuk ettim.

Hem kamera arkasında, hem de kamera önünde HDP ile işbirliği konusundaki düşüncelerini sordum hepsi de karşı. Terör örgütlerine karşı olduklarına göre, terör örgütünün siyasi ayağı olarak gösterilen HDP’ye karşı olmaları da gayet normal.

Ama bunu yazarken de tüm CHP’lilerin HDP’ye karşı olduğunu söylemek de yanlış olur.

“Madem HDP terör örgütü destekçisi niçin kapatılmıyor?” diyenler de var.

Daha önce de partiler kapatıldı, yerine apar topar yeni partiler kuruldu, bir yerde o da çözüm olmuyor.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın, “Yeni ittifakların olması gerektiğini savunan bir partiyiz. Şeffaf olmalı, açık olmalı, birlikte görüntü vermeli ve hiçbir şeyden korkmamalı. CHP’nin çekingenliğinden çıkması gerek. Cesarete ihtiyaç var bence. Biz kadınlar olarak tiyatro oyununda birlikte bu görüntüyü verdik, bu cesareti gösterdik. Bu cesareti herkesin göstermesi gerek. Bir daha ki seçimlerde daha açık daha şeffaf birlikteliklere ihtiyaç olacağını düşünüyorum” mesajındaki haklılık payı da yok değil.

O görüntüler verildi mi, verildi…

Şimdi açıklama yapma sırası CHP’ye geldi, bu çağrıya nasıl bir cevap gelecek, kapalı kapılar ardında ittifak yapıldı mı, yapılmadı mı açıklayacak, açıklamak zorunda. Özellikle de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı açıklamayı herkes gibi İYİ Partililer daha çok merak ediyordur.

Böyle bir ittifak var ise İYİ Partiden istifa eden milletvekillerinin haklılığı da ortaya çıkacak; “Biz demiştik” diyecekler.

İYİ Parti Genel Başkanı başta Meral Akşener böyle bir işbirliğinin arkasında durmaz ve derhal ittifakı sonlandırır. O sonlandırmayacak olur ise Milletvekillerinin istifasının ardı arkası kesilmez.

İYİ Parti’yi bitme noktasına kadar götürür.Özünde Milliyetçi, muhafazakar olan İYİ Parti bence HDP ile yol yürümez, yürüyenle de kol,kola girmez.

Yazarın Diğer Yazıları