MUSTAFA AYDOĞAN

DEMEK Kİ OLUYORMUŞ

MUSTAFA AYDOĞAN

Bir şeyi yapmayı istemek ayrı, yapmak için çaba harcamak ve bunun için de kolları sıvamak ayrı.

MHP Milletvekili Baki Ersoy karpuzcunun feryadına duyarsız kalmayarak tüm zararını karşıladı. Ardından TBMM Plan Bütçe ve Komisyonunda mobilyalarda KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülme teklifini sunmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kayseri ziyaretinde de konuyu yeniden gündeme taşıyarak mobilyalarda kalıcı olarak yüzde 8 KDV önerisi kabul edildi ve bu durum mobilya üretici tarafından takdirle karşılandı.

Ersoy, sonra Nakliyecilerin sorunlarına el attı ve konuyu Ulaştırma ve altyapı bakanı Mehmet Cahit Turhan ile görüşerek dijital takograf uygulamasına da seyirci kalmayarak elinden gelen çabayı harcadı.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, çiftçilerin banka kredilerinin yapılanması konusunu da gündeme taşıdı. çiftçilerin büyük problem yaşadığı banka borçları konusuna Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yanıt verdi. Albayrak, Ziraat Bankası’nın geri ödemede sorun yaşayan çiftçiler için borçları yüzde 9 faizle 5 yıla kadar taksitlendireceklerini duyurdu. Albayrak’ın müjdesi sonrası MHP’li vekil Baki  Ersoy  sosyal medya hesabından  yayınladığı mesajda; “Uzun süredir dile getirdiğimiz çiftçilerimizin banka borçlarının tekrar yapılandırılması konusuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak gerekli açıklamayı yapmıştır kendisine çok teşekkür ediyoruz. Çiftçilerimize hayırlı olsun” açıklamasına yer verdi.

MHP’nin 3 günlük kampının ardından yollara düşen Baki Ersoy, ilçeleri gezerek hem Belediye Başkanları, hem STK temsilcileri, hem de vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinledi.  Sarız ilçesine bağlı Şarlak Mahallesi'nde, geçtiğimiz aylarda, besicilik yapan Duran Altunç’un ineğine trafik cezası yazılmış, olay sosyal medyada ve kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanmıştı.

 Yaşananların ardından ineğin sahibi, MHP Sarız ilçe Başkanlığı’na gidip olayı anlattı. Hadiseyi takip eden Sarız MHP İlçe Başkanı Hayrullah Kökoğlu durumu Kayseri MHP Milletvekili Baki Ersoy’a aktardı. Konuyla yakından ilgilenen Ersoy, vatandaşın idari para cezasını ödeyip mağduriyetini giderdi. Olayın ardından bir video ile teşekkür eden besici Duran Altunç; “Kayseri-Sarız Cumhuriyet Savcılığı’ndan bana bir ceza geldi. İneğime yazılan cezayla ilgili 619 TL ceza yazıldı. Ben de ilçeye gelerek MHP Sarız İlçe Başkanımız Hayrullah Kökoğlu ile görüştüm. O da Kayseri MHP Milletvekili Baki Ersoy ile görüştü. Yardımcı oldular. Sayın vekilimiz cezamı yatırdı. Buradan, yardımcı oldukları için hepsine çok teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun.”ifadelerine yer verdi.

Demek ki halkın vekili, halkın arasında olmalı ve sorunları yerinde görüp takipçisi olmalı. Baki Ersoy’da bunu yapıyor, elinden geldiği kadar hemen, hemen her konuda yardımcı olmaya çalışıyor. DEMEK Kİ BAZI ŞEYLER İSTEYİNCE OLUYORMUŞ, KAYSERİ SEVDALISI MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY TÜM PARTİLİ, PARTİSİZ HERKESİN GÖNLÜNÜ VE SEVDASINI KAZANDI. ALLAH YOLUNU HER ZAMAN AÇIK ETSİN…

MEVLANA MAHALLESİ

SAKİNLKERİ İSYANDA

 Mevlana Mahallesi ile Doğumevi karşısında bulunan yoldaki araçların dönüş yapacağı kavşak  trafiğe kapatıldı. Havaalanı yolu üzerindeki bu dönüş yerinin kapatılmasına şoförler kadar mahalle sakinleri de tepki gösterdiler. Mahalle sakinleri buranın yeniden trafiğe açılması için imza kampanyası başlattılar.

Mahalle sakinleri burada bazı hesapların yapıldığını düşünüyorlar ve yeniden dönüş kavşağın açılmasını istiyorlar. Durup dururken bu kavşağın kapatılması hizmet değil, eziyet, her ne amaçla olursa olsun yeniden açılmalı.

 

Yazarın Diğer Yazıları