MUSTAFA AYDOĞAN

DEDE KORKUT OZAN ARİF

MUSTAFA AYDOĞAN

OLAY TÜRK TV’de Dede Korkut konusunda araştırmacı Yaşar Duran ile bir program gerçekleştirdik. İzleyenler Dede Korkut konusunda aydınlanmışlardır.

Dede Korkut hikayelerini de zaman, zaman okuruz ve bu hikayelerden ders çıkarmaya çalışırız. Hemen, hemen hepsinin elinde de kopuz görürüz.

Türklerin son Dede Korkut’u kimdir derseniz bence Ozan Arif derim…

Bir yıl önce ebedi aleme uğurladığımız Ozan Arif önceki gün kabri başında dualarla anıldı. Allah rahmet eylesin, mekan’ı cennet olsun.

Ozan Arif’in en yakın arkadaşı olan ve hiçbir zaman birbirlerinden kopmayan Necip Dinçer, anma programı konusunda da yine Olay Türk Gündem programında açıklama yaptı, bizleri bilgilendirdi.

Ozan Arif hem Erciyes Zafer Kurultaylarında, hem de Erciyes Türk Kurultayı’nda işini gücünü bırakıp koştu geldi. Kurultaya katılanları her zaman çoşturdu, Türklük bilinç ve şuurunu gençlerimize sazıyla, sözüyle aşılamaya çalıştı.

Ozan Arif’in yeri bundan sonra biraz zor doldurulur, keşke onun gibi doldurabilecek yeni ozanlarımız çıksa.

Ozan Arif Şirin, vefatının birinci yıl dönümünde Türkiye’nin çeşitli yerlerinde anılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 13 Şubat’ta hayatını kaybeden Şirin için İstanbul Üsküdar’da 21 Şubat’ta düzenlenmek istenen anma programı, AKP’li belediye tarafından iptal edildi. Bunun üzerine Tertip Komitesi, kısa süre içerisinde yeni bir yer bularak, anma programını başka salona kaydırdı. Ozan Arif Şirin’in İstanbul’daki anma töreni 21 Şubat’ta Bakırköy’deki Cem Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.  İnşallah buraya da taş koymazlar.

Gaziantep Türk Ocaklarına Ozan Arif hassasiyetleri ve duyarlılık göstermelerinden dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Büyük Ozan Arif Şirin, Gaziantep’te de saygı ile anıldı. Türk Ocakları Gaziantep Şubesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe başta Türk Ocakları Gaziantep Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Mete olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Mete’nin Ozan Arif hakkındaki açılış konuşması ile başlayan etkinlik, sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Kayseri’de ise maalesef benzer bir etkinlik düzenleyemiyoruz. Umarım önümüzdeki yıllarda düzenlemek kısmet olur.

Ozan Arif’in “Aha geldim gidiyorum” şiiriyle yazımı tamamlamak istiyorum. Rahat uyu Ozanım seni unutmayacağız.

Yalan dünya işte senden,

Aha geldim, gidiyorum.

Kalanlara selam benden,

Aha geldim, gidiyorum.

 

Var mı sana gelip kalan,

Baştan başa murad alan,

Varın yoğun hepsi yalan

Aha geldim, gidiyorum.

 

Dereyi aş, tepeyi aş,

Sonu yoktur dolaş dolaş,

Günden güne yavaş yavaş,

Aha geldim, gidiyorum.

 

Yalan dünya sana böyle

Kimler konup göçtü söyle,

Ben de işte aynen öyle

Aha geldim, gidiyorum.

 

Gülemedim şöyle bir gün,

Senelerim geçti sürgün

Gönül sevdiğine dargın,

Aha geldim, gidiyorum.

 

Arif der ki: bunca yıl ay

Geldi geçti vay dünya vay!

Yaşamaksa yaşadım say,

Aha geldim, gidiyorum.

Yazarın Diğer Yazıları