MUSTAFA AYDOĞAN

DAHA KAÇ SİBEL'İ KAYBEDECEİZ?

MUSTAFA AYDOĞAN

Adı: Sibel , Soyadı: Ünli

Henüz 20 yaşında, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi,

Ailesi kendisinden haber alamayınca Polise kayıp ilanı veriyor. Önceki gün ise Samatya Sahili’nde, kayalıkların üzerinde çanta gören çevredekiler durumu polis ekiplerine bildiriyor. Olay yerine gelen polis ekipleri çantanın iki gün önce hakkında kayıp başvurusunda bulunulan 20 yaşındaki İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrenicisi Sibel Ünli’ye ait olduğunu tespit ediyorlar. Denizde arama yapan polis ekipleri Ünli’nin cansız bedenine ulaşıyorlar.

Sibel Ünli’nin yaşamına son vermeden önce sosyal medya hesabından kahreden mesajlar paylaştığı  ortaya çıkıyor.

Sabitlediği tweet’e ise, ““Gidecek yerim yok yaşanmaya değer bir hayatım da” diye yazıyor.

Diğer paylaşımlarda da iş aradığı görülüyor. Yeni yıldan beklentisini de yine sosyal medya hesabından "iş bulmak" diye belirtiyor.

Soru sorma platformu “Curious Cat” de kendisine “Eline 20 bin lira geçse ilk ne yaparsın?” sorusuna “KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) borcumu öderim” cevabını veriyor.

Aynı platforma 12 gün önce neden hastaneye yattığını soran bir takipçisine ise “Majör Depresyon” şeklinde yanıt veriyor.

Yine soru sorma platformunda, “Bir liraya karnımı doyurabilir miyim enter? yemekhane kartımda sadece bir liram var” yazıyor.

 

Şimdi Majör depresyon nedir bir göz atalım;

MAJÖR DEPRESYON : Depresyon çeşitleri arasında yer alan majör depresyon, kişilerin günlük ve sosyal hayatlarını etkileyen ciddi bir psikolojik rahatsızlık olarak tanımlanıyor. Belirtileri kişiden kişiye değişse de uzmanlar genellikle, konsantrasyon bozukluğu, üzüntü ve çaresizlik gibi duygu bozuklukları ile majör depresyonun kendisini gösterdiğini belirtiyor.

Her yaş ve sosyoekonomik düzeyden insanda görülebilen depresyon, kadınlarda iki kat daha sık görülüyor. Hastanın ailesi ve çevresi ile olan ilişkilerini etkileyen bu durum, tedavi edilmediği takdirde ciddi sorunlara neden olabiliyor. Depresyon; duygusal, zihinsel, davranışsal ve bedensel bazı belirtilerle kendini gösterir. Depresyonun en dikkat çekici belirtisi çökkün ruh halidir. Depresyondaki kişi genellikle mutsuz, karamsar ve ümitsizdir. Kendini hüzünlü ve yalnız hisseder. Kendisine ve çevresine olan ilgisi azalmaya başlar. Ortada hiçbir belirgin sebep yokken ağlayabilir.

Sibel çareyi en son canına kıymakta buluyor, Sibel artık bir yıldız gibi kaydı aramızdan ve artık ardından ağlama sırası bizde.

Bizler ardından Sibel’e ağlarken ya utanması gerekenler, onlar utanacaklar mı?

Sibel aslında kendisi gibi çaresizlik içerisinde kıvranan sessiz gençlerin, binlerce Üniversite öğrencisinin sesi oldu.

İş bulamayan, aş bulamayan Üniversite mezunları KYK derdine düştü ama kimin umurunda?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamasında,” "KYK yurtları borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz. İktisadi ve İdari Bilimler mezunlarının gelir uzman yardımcısı olarak KPSS ile atanması için çalışma yapıyoruz" demişti.

Demişti demesine de o gündür, bu gündür ses seda çıkmadı. Son 10 yılda 9.7 milyon öğrenciye 37 Milyar lira kredi verildi. Son 10 yılda 5 kez yapılandırılmasına rağmen işsiz gençlerin sırtındaki kambur giderek daha da büyüdü. Borçların silinmesi için verilen yasa teklifleri de işe yaramadı. KYK Borcunu ödeyemeyen öğrencilerin sayısı 5 Milyona ulaştı.

Allah korusun daha kaç Sibel’i kaybedeceğiz ?

Yazarın Diğer Yazıları