MUSTAFA AYDOĞAN

CHP KARMA KARIŞIK!

MUSTAFA AYDOĞAN

CHP Melikgazi ve Kocasinan İlçelerinde geçtiğimiz Pazar günü mahalle delegelerini seçmek için sandıklar kuruldu. Kocasinan İlçe binasında delege seçimlerini gerçekleştirirken Melikgazi’de seçimler çıkan arbede sonucu ve usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle yarıda kaldı.

İş sadece bu arbedeyle kalmadı hatta Gökhan Sezer adındaki genç iki kişi tarafından darp edildiğini ileri sürdü. CHP İl yönetim kurulunda olmasına rağmen Barış Özdemir İl Başkanı Ümit Özer’i sorumlu tuttu.

CHP İl eski Başkanı Mustafa Ayan’ın oğlu olan Avukat Emre Ayan’da sosyal medya hesabından,” CHP Kayseri İl Yönetim kurulu üyesi Sn.Seçkin Yağmur ve CHP Melikgazi Belediyesi Meclis üyesi Sn.Halil Yağmur’un hafta sonu yapılan ve iptal edilen Melikgazi İlçesi mahalle delegesi seçimleri sonrası kendi partilileri iki muhalif genci darp,tehdit ve hakaret ettikleri yönünde gençler yönünden yapılan paylaşımlar ve iddialar tek kelimeyle demokrasi adına utanç verici,yüz kızartıcı ve kabul edilemez.Ülkenin ana muhalefet partisinde siyaset yapma iddiasında bulunan şahıslar Kayseri gibi büyük bir şehrin parti organlarında görev yaparken isimleri nasıl böyle işlerin içerisine girebiliyor hayret ediyorum” açıklaması yaptı.

Hatta İl Başkanı ve Milletvekili Çetin Arık’a da gönderme yaparak, “Ülkenin sorunları başını alıp gitmişken şehrin tek vekili ve il başkanı kendi partisini birleştirip insanları uzlaştırmıyor aksine ayrıştırıyorsa vah benim ülkemin haline, Makamınız koltuğunuz. Seçilmişlerimiz bizlere 1 adım geldiğinde biz 10 adım koşacağız! Uzlaşı ve hoşgörü kültürü yeniden hakim olmalı kavgaya dalmış iki Ceylan birbiriyle mücadele ederken pusuda yırtıcıların beklediğini unutmayalım” ifadelerine yer verdi. 

CHP Melikgazi’de normalde seçimler yapılmış oy sayımına da geçilmişti. Oy sayımı sırasında 33 kişinin olduğu bir mahalleden 42 oy çıkınca ortalık birden karıştı. Oy kullanan bazı kişilerin ise imza atmadıkları da iddialar arasında bulunuyor. Yani ortada öyle, ya da böyle bir usulsüzlük olduğu anlaşılınca bu tutanaklara geçerek seçim iptal edildi. Bundan sonraki seçim CHP Genel merkezi’nden gelecek heyet gözetiminde yapılacak.

Delege seçimlerinden birkaç gün önce Melikgazi İlçe Başkan adaylarından Nurettin Parlak’ı OLAY TÜRK TV’de dobra, dobra programıma konuk olarak davet ettim. Programda verdiği mesajda, kavgasız, gürültüsüz adil bir seçim yapılması temennisinde bulunarak, “Kim kazanırsa kazansın kaybeden aday kazananın elini havaya kaldırarak tebrik edecek. Sonuçta kazanan CHP olacak” diye konuşmuştu.  “Biz hep birlikte güçlüyüz, gücümüz birliğimiz birleştirici olacağız” diye de üstüne basa, basa söylemişti.

Maalesef olmadı CHP’de öteden beri gelen iç çekişme Melikgazi delege seçimlerinde bir kez daha yaşandı.

“CHP’nin oyları Kayseri’de niçin artmıyor” diye program konuklarıma sorduğum sorunun cevabı da yerini bulmuş oluyor. Sorun CHP’de birlikteliğin bir türlü sağlanamaması, kırgınlıkların ve dargınlıkların önüne bir türlü geçilememesi.

Bu CHP’ye Kayseri’de hem oy, hem de güç kaybettirirken, diğer partilerin ise ekmeğine yağ sürüyor. Eğer diğer şehirler de Kayseri gibiyse CHP açık söylemek gerekirse iktidara gelmeyi hayal bile etmesin. Kısaca CHP’de yönetici olmak da zor, yönetmek de zor. Her partide çok seslilik olabilir, ama CHP’deki çok seslilik Senfoni orkestrasını beş katlar gibime geliyor. Güçlü bir muhalefet her zaman ülkenin yararına olur ancak CHP gücünü kendi içinde tüketiyor. 

Yazarın Diğer Yazıları