MUSTAFA AYDOĞAN

CHP'DE DELEGE SEÇİMLERİ

MUSTAFA AYDOĞAN

Türk siyasetinde gündeme Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu  çekişmesi damgasını vururken,  diğer taraftan ilimizde 17 Kasım’da yapılması gereken Mahalle delege seçimleri Kocasinan İlçesi’nde tamamlanmış ancak, Melikgazi’de ise kavga, gürültü ve usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle iptal edilmişti.

Geçtiğimiz Pazar günü CHP Melikgazi İlçe delege seçimleri yeniden yapıldı. Hemen, hemen başa, baş bir çekişme yaşanırken mevcut ilçe başkanı Yakup Yılboğa’nın desteğindeki Mavi liste, başkan adayı Nurettin Parlak’ın desteklediği Beyaz listeden 7 oy daha fazlasını aldı.

Açıkça yazmak gerekirse belirli bir kesim Mavi liste’nin 7 delege fazla çıkarmasını Yakup Yılboğa’dan çok CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’a bağlıyor.

Arık’ın ev, ev dolaşarak oy topladığı iddiaları var, ancak Çetin Arık’ın bu iddialar karşısında yapacağı açıklaması oldukça önemli.

Bir Milletvekilinin yapması gereken bu tür seçimlerde tarafsız olması,taraflı davranmaması. Niçin derseniz çok basit;  Milletvekilliği seçimlerinde tüm CHP’lilerin oylarını alarak seçiliyor. Orada Mavi liste, Beyaz liste yok, partinin adı ve amblemi var.

İl Başkanı ve eski başkanlar bir yerde kendilerine yakın buldukları adayı destekleyebilirler ve onunla çalışmak isteyebilirler.

Bu hak Milletvekilinin olamaz.

Sayın Arık’ın siyasette bundan sonra da yoluna devam edip etmeyeceği konusunda tarafsızlığı veya taraflı davranması bu yol haritası açısından önem arz ediyor.

Rahmi Turan’ın yazısından sonra CHP’de şu anda zaten bir gerginlik yaşanıyor. İnce ve Kılıçdaroğlu arasında ipler iyiden iyiye gerilmiş durumda. İç karışıklık CHP’ye puan kazandırmaz, puan kaybettirir. Genel merkezde yaşanan gerginlik bir de İl ve İlçe örgütlerine yansırsa daha kötü sonuçlar doğurabilir.

Melikgazi İlçe örgütünde yaşanan mahalli delege seçimlerinin ardından Başkan adaylığını açıklayan Nurettin Parlak ile telefon konuşmam oldu.

Kendisi ilkokuldan sınıf arkadaşım olmasına rağmen hala Televizyonda yaptığı konuşmasında olduğu  gibi partisinin “Kol kırılır yen içinde kalır” misali açığını vermek istemiyor. “Beyaz listeye oy veren de bizim partilimiz, Mavi listeye oy verenlerde. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu bir yarış ben de bu partiye gönül vermiş, hatta yıllarını vermiş birisi olarak seçilsem de seçilmesem de elimden gelen çabayı göstereceğim. Önemli olan kavgasız, gürültüsüz bir şekilde mücadeleyi sürdürebilmek” şeklinde konuşuyor.

Eğitimci olmasının farkını ortaya koymuş oluyor.

Bazı CHP’liler belki de Nurettin Parlak’ın arkadaşım olması nedeniyle taraflı hareket ettiğimi düşünebilirler, böyle düşünenler de kesinlikle yanılıyorlar.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İl Başkanı Ümit Özer, eski il Başkanı Mustafa Ayan,  CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Gonca Yelda Orhan’ı Kayseri Gündem ve Dobra, Dobra programımda ağırladım ve düşüncelerini izleyicilerimle paylaştım. Nurettin Parlak’tan önce CHP Melikgazi İlçe Başkanı Yakup Yılboğa’yı da Dobra, Dobra programıma davet ettim. Buna kendi partilileri, hatta yöneticileri şahit. İşlerinden dolayı katılamayacağını belirtti. Ben de saygı duydum. Sırada Talas seçimleri var, inşallah insanlar özgür iradeleri ile seçimlerini yaparlar kavgasız, gürültüsüz, şaibesiz ve usulsüzlük yapılmadan tamamlarlar.

Bizim kapımız tüm partililere, hatta oda, dernek başkanlarına, Sivil toplum kuruluşlarına herkese açık. Biz halkın sesi olmak için çabalıyoruz, hiç kimsenin de borazanlığını yapmıyoruz.

Şimdiye kadar olmadık,bundan sonra da olmayacağız vesselam…. HER ZAMAN HAK’KIN VE HAKLININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Yazarın Diğer Yazıları