MUSTAFA AYDOĞAN

BÜYÜK BAŞARI HEM DE NE BÜYÜK!

MUSTAFA AYDOĞAN

Böylesine büyük bir başarı elde etmek hiç de kolay değil…

Şimdilerde yerinde yeller esen Taksan Takım Tezgahları sanayinde işçi olarak, yani tornacı olarak işe başlayacaksınız, burada yapılan temsilci seçimlerinde Hak-İş’e bağlı Özdemir-İş Sendikası’nı temsilen iş yeri baş temsilcisi seçilerek sendikacılığa adım atacaksınız ve Sendikanın da en alt tabanından tavanına kadar basamakları son sürat çıkacaksınız.

Tüm bunları başarmak her babayiğidin karı değil. Tamı tamına 32 yılını sendikacılığa vermiş.

Leb demeden Leblebiyi anlayanlar var bu şehirde. Kimden bahsettiğimi bilenler biliyor, bilmeyenler için kim olduğunu ben yine de yazıyorum. Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası genel Başkanı Yunus Değirmenci.

Kullandığı Audi aracın sık, sık arızalanması üzerine yönetim kurulu ile kafa, kafaya vererek düşünmüş taşınmışlar yeni bir araç almaya karar vermişler.

Önce, yeni bir Audi'yi sormuşlar  ‘Kaç lira' diye.  ‘800 bin lira' cevabı verilince bu kez de; ‘Kaç yıl gider' diye sormuşlar ve 4 yıl olduğunu öğrenmişler.

Hem de Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Dursun'un piyasa değeri yaklaşık 800 bin lira olan Audi A6 aracı almasının ardından Değirmencinin de nispet yapar gibi aynı aracı alması yakışık almazdı.

Bunu da göz önünde bulundurmuş olacaklar ki gitmişler bu kez BMW’yi sormuşlar.

1 Milyon 800 Bin liraya satılan bu aracı kampanyadan müthiş bir indirimle 1 Milyon 300 bin liraya almışlar. Eee ne de olsa Kayserili işini bilir elbet. Kim yaptırabilir bir otomobile 500 bin lira indirim, kimse. Kampanyaları takip edeceksin, öldü fiyatına alacaksın aracını böyle.

Ne yapsınlar 4 yıl giden Audi A6’yı, 10 yıl giden BMW varken. Sendikanın menfaatlerini korumak diye buna denir. Kendisinden sonra gelecek başkana hem gıcır, gıcır araba, ayrıca da yeni bir bina bırakmış olacak.

Nereden nereyi hesap ediyorlar böylesine düşünceli Sendika başkanı ve yönetimi alkışlanmaz da ne yapılır.

Alkışlamayı bırakın önlerinde Şapka çıkarılır.

İşçinin hakkını savunmaya kötü Audi ile mi gitsin koskoca Sendika başkanı, hiç yakışık almaz. Sendika başkanının gelişi altındaki lüks araçtan belli olmalı. YAKIŞIR BAŞKAN YAKIŞIR GÜLE, GÜLE BİN.

Sendikaya aidat ödeyen işçileri sendikaya üye yapabilmek için az mı çaba harcadınız, az mı koşuşturdunuz işçilerin peşinde. Hakkınız tabii ki onların aidatlarıyla Lüks araçlara binmek. Dile kolay 32 yıl Sendikacılıkta geçen zaman.

Yalnız sayın Değirmenci 10 yıldan fazla daha görevde kalmayın. BMW’ler 10 yıl dayanıyormuş ya, sizden sonra gelecek Sendika başkanı da “Bu araç eskidi” diye o da gidip 1.800, 2 Milyon lira verip yeni araç almasın. İşçinin parasını çar-çur etmesinler. Herkes sizin kadar iyimser olamaz ve kampanyaları takip edip indirimden yararlanamaz.

Merak her zaman iyi değildir ama ben yine de merak ettim; “Sendikalarınızda çalışan işçilerin aldığı ücret ne kadar?”

 Bir zamanlar AK Parti İl yönetim Kurulu üyeliği de yaptığı için anlaşma masasında işçilerin menfaatine bir rakamla ayrılmıştır mutlaka.

Tüm bunları başaran başkanın aldığı 30 bin, 50 Bin lira maaşı hiç kimse çok görmesin. Maaşının biraz daha artırılması kesinlikle şart. İnşallah en kısa zamanda” Dalya” der.

Yazarın Diğer Yazıları