MUSTAFA AYDOĞAN

BUGÜNÜN YARINI DA VAR

MUSTAFA AYDOĞAN

İlçe kongrelerinin ardından CHP, şimdi de önümüzdeki ay yapılacak olan il kongresi için kolları sıvadı. İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Av. Mustafa Aslan daha önce de İl Başkanlığı yapmıştı ve seçilirse ikinci defa seçilecek.

Geçtiğimiz hafta il başkanlığında düzenlediği toplantıda adaylığını açıklayan Mustafa Aslan’ın bu toplantıda mevcut il başkanı Ümit Özer’de bazı yöneticilerle birlikte yanında yer aldı. Ümit Özer’in İl Başkanlığına aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmış değil. Bence Özer aday da olacak olsa bu toplantıda yine yer alırdı. Aslında partide ayrışmadan yana değil, birleşmeden, bütünleşmeden yana bir tutum izlemesine rağmen CHP’de bunu sağlamak o kadar da kolay değil. Çok seslilik her zaman hakim olmuştur ve olmaya da devam ediyor.

İl Başkanlığına adaylık kararı almasında ülkemizde ve Kayserimizde bunu yanı sıra CHP’de meydana gelen olağan üstü gelişmelerin etkili olduğunu vurgulayan Mustafa Aslan, açıklamasında; “Ülkemiz alışık olmadığı bir düzende başına buyrukluğun tüm olumsuzluklarını yaşamaktadır. Kayserimizde ise Kayseri siyaseti değil merkezlerin kopyası ve tekrarından öteye gitmeyen ve Kayseri'nin konuşulmadığı bir siyaset sahnelenmektedir. Partimiz Kayseri özelinde başarısızdır. Partimizin adında HALK vardır. Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bu ülkenin her noktasına işleyip hep birlikte bir seferberliği bayraklaştırdığı gibi partimizdeki HALK ismi de partimizin Kurtuluş Savaşının temel doğrusu olan halk ile birlikte anlayışı doğrultusunda geleceğin teminat altına alınabileceğine vurgusundan gelen önemli bir noktadır.  Bir ülkede partiler toplumun öz malıdır. Her parti bugünü korumak yerine geleceği kurmak noktasında sürekli yenilenmeli ve fikir ve görüşlere katılma açık olmalıdır. Bu nedenle özellikle Cumhuriyet Halk Partisinde öncelikle bizim temel yapımızın HALK olduğu unutulamaz. Partimiz tüm halkını kucaklayan kavrayan bir özellikte olması kendisinin ebedi olmasının yegane nedenidir.   Bu nedenlerle patimizin bir Halk partisi olduğu gerçeğinden hareketle bir bayram yeri bir düğün evi olması gereken partimiz kısır çekişmelerin derin yaralara neden olmak üzeredir. Siyasette yer edinmek için siyasete zarar verilemez. Siyaset ülkemizin yarınlarımızın teminatıdır. Bu noktada ve bu bilinçle bir yönetim oluşturulmasını ve bu anlayışın her aşamada savunulmasını Ülkemiz Kayserimiz ve partimiz için önemsiyorum. Partimizin herkesle kucaklaşması ve halkın sesi olması için, geçmişte olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisinin herkesin bir telefonla ulaşabileceği, bir çayını kahvesini içebileceği ve temsil edileceği bir yer olması için ve benden iyileri partimize kazandırmak, geleceğimizi kurmak için kadınlarımız ve gençlerimizi ile var gücümle çalışacağım” diye konuştu.

Aslında CHP’de görülmek istenen manzara da destekleyen, desteklemeyen çok sayıda ismin bu toplantıda boy göstermesi idi o oldu.

Aslan’ın daha önceki il başkanlığı yaptığı dönemde de durum pek farklı değildi ve birlik, beraberlik bir türlü sağlanamamıştı. Hatta bazı sıkıntılar da olmuştu, ben şimdi eski yaraları deşelemek niyetinde değilim. Mutlaka Ana Muhalefet partisinin güçlü olması gerekir ki, İktidarın yaptığı doğrular ve eksikleri güçlü bir şekilde duyurabilsin, dile getirsin.

Şimdi gelelim Madalyonun diğer tarafına;

CHP Kayseri Milletvekili Dr. Çetin Arık’ta ilçe kongreleri sırasında mümkün olduğu kadar kendini göstermeye çalıştı. Bunu yaparken de bazı adaylara daha yakın durarak yönünü belli etti. Bu yüzden de kendi partililerinin tepkisini çekti. Aslında yapması gereken bir milletvekili olarak tüm adaylara aynı mesafede olması gerekirdi. Kendisine CHP’nin bazı kesimleri değil hepsi oy verdi. Bu günün bir yarını olduğunu ise hesaba katmadı. İl Başkanlığı için her kim aday olursa olsun, kim seçilirse seçilsin işi kolay değil. Bu çekişmeler yüzünden de CHP’nin Kayseri’deki oyları bir türlü artmıyor. Allah Rahmet eylesin CHP yeni bir Niyazi Bahçecioğlu çıkaramadı.

Yazarın Diğer Yazıları