MUSTAFA AYDOĞAN

BİZİ KİM KURTARMIŞ DA HABERİMİZ YOK MUŞ !

MUSTAFA AYDOĞAN

Asya Hun Devleti'nin hükümdarı Mete Han,YANİ OĞUZ  KAĞAN Türklerin atası.Oğuz Kağan destanlarını okumayan da yoktur sanırım.

Oğuz Kağan’dan sonra bir Oğuz daha çıktı ki Kayseri’den meğerse 15 Temmuz hain darbe girişiminde,”Operasyonu başlat Oğuz” emrini aldıktan sonra Allah, Allah nidaları ile meydana koşarak partililerle birlikte operasyonu başlatmış…

Allah, Allah Kayseri’de bizi hainlerden kim kurtarmış da haberimiz yokmuş. “Operasyonu Başlat Oğuz” talimatını da Milletvekilimiz Sayın Mustafa Elitaş vermiş.

 Allah kendisine zeval vermesin.

15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gün Kayseri’deki operasyon nasıl başlatılmış bir bakalım:

O gün AK Parti’de bulunan İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Oğuz Memiş ,Ankara’daki bir üst düzey yetkiliye telefon açarak son durumu sormuş.O da,” Darbecilerin girişimi püskürtülüyor, işler tersine yani, bizim lehimize dönüyor, Reis de birazdan açıklama yapıp hemen İstanbul’a hareket edecek. Halkı sokaklara davet edecek, durmayın hemen çıkın, herkes çıksın” demiş. Oğuz Memiş de bu konuşmayı anında AK Parti il binasındaki başkanlık odasında bulunan partili üst düzey yöneticilere ve milletvekillerine aktararak, “Hadi kalkın bir şeyler yapalım, meydanlara inelim” diye konuşmuş.  Bunun üzerine o ana kadar sessiz kalanlardan Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş başını kaldırıp Oğuz Memiş’e dönerek “Tamam Oğuz operasyonu başlat” diye yüksek sesle bağırmış.

Milletvekili Elitaş’ın bu talimatını emir telaki eden Oğuz Memiş ve tüm partililer büyük bir coşku ve tekbirle merdivenlerden inerek halkın arasına katılıp meydana doğru koşmuşlar. Bu andan sonra da Kayseri’de her şey Demokrasiden yana dönmüş.

İş sadece bununla da kalmamış 15 Temmuz gecesinde Cumhuriyet Meydanı’nda on binleri doğru kanalize edebilmek adına yıldırım hızıyla bir itfaiye aracını meydana getirten Oğuz Memiş aracın içindeki megafonla meydandaki vatandaşları hain kalkışmaya karşı birleştirmiş. Bir zamanlar ezanları susturan darbeler, 15 Temmuz’da Kayseri’de de, selalar eşliğinde tarihin utanç sayfalarına, demokrasinin yüz karası olarak gömülmüş. Ve o gece Mustafa Elitaş ile Oğuz Memiş Kayseri’de direniş hareketinin fitilini ateşleyen isimler olarak demokrasi tarihine geçmişler.

Sayın Elitaş, Kayseri Milletvekili.

Bu memleketin Valisi var, Emniyet Müdürü var, Jandarması var,bunlara değil de “Operasyonu başlat Oğuz” diye Oğuz Memiş’e talimat veriyor.O da gereğini fazlası ile yerine getirip direniş hareketinin fitilini birlikte ateşliyorlar.

İnsan ne yazacağını, ne diyeceğini şaşırıyor. Allah razı olsun onlardan.Onlar olmasa Kayseri Cumhuriyet meydanına hareket eden o tankları,o silahlı FETÖ’cü hainleri kim nasıl durduracaktı?

Ya işte böyle sevgili okuyucularımız. Kayseri’miz Sayın Elitaş ve Sayın Oğuz Memiş’e çok şey borçlu. Tarihimizde bir Oğuzumuz vardı, şimdi bir Oğuzumuz daha var. Millet,memleket sevdalıları görsün.

Yazarın Diğer Yazıları