MUSTAFA AYDOĞAN

BİZE NİÇİN YOK?

MUSTAFA AYDOĞAN

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamadan sonra insan ister istemez, “Bize niçin yok” diye soruyor.

EYT’liye gelince para yok, emekliye gelince para yok, işçiye, memura gelince para yok, ama başkasına gelince para çok.

Asgari ücretin ardından Ocak ayında SGK ve Bağ-Kur emeklilerine maaş artışı yapılacak bakıp göreceğiz yüzde kaç artış yapılacak.

Bugün emeklilerin büyük bölümü aç, ay sonunu zor getiremiyor, durumları hiç de iç açıcı değil. Al takke ver külah günü kurtarmaya çalışıyor.

Eskiden, “Emekliye ayrılayım rahat edeyim” derlerdi, şimdi kimse emekliye ayrılmak istemiyor, artık emeklilik açlık, sefalet  çekmekten başka bir şey değil.

Emekliler için, “Nasıl olsa yakında ölecekler” denilerek umursanmıyorlar mı acaba?

Türkiye’de SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2019 yılı Temmuz ayında aldıkları zamlarla birlikte maaşları SKK 2008 öncesi emekli aylığı 2.000 TL, SSK 2008 sonrası en düşük emekli aylığı 1.181 TL, Tarım Bağ-Kur aylığı 1.332 TL, Esnaf Bağ-Kur aylığı 1.688 TL oldu. Yani yapılan zam oranı yüzde 5’de kalmıştı.

2020 yılı Ocak ayından farklı bir şey beklemek hayalcilikten öteye gitmez, yine 5 zam yapılarak emeklinin ağzına bir parmak Bal çalacaklar hepsi o kadar.

Hani “Bize niçin yok?” diye sormuştum ya asıl bu soruyu niçin sorduğuma gelelim;

Ümit Özdağ, TBMM’de yaptığı konuşmada her bir Suriyeli için Türkiye’nin ayda 301 Dolar harcadığını ileri sürdü. Bütçenin  örtülü ödenek mantığıyla hazırlandığını belirterek, "Biz bu parayı hangi bakanlık, nasıl harcamış, bütçe izahlarında bir türlü öğrenemiyoruz. Örtülü ödeneğin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Tamam, örtülü ödenekten harcıyorsunuz ama bütçenin içinde yapılan harcamaların kalem, kalem gösterilmesi lazım. Mesela, Cumhurbaşkanlığından İbrahim Kalın bir açıklama yaptı, bu rakamların içinde İbrahim Kalın’ın söylediği yok. 3 milyon Suriyeliye de Suriye’de destek oluyoruz. Evet, Türkiye'nin kontrol ettiği bölgede devlet memurlarının maaşlarının ödendiğini biliyoruz. Suriyeliler için harcanan 47,8 milyar dolar çok büyük bir para. Bununla Türkiye birçok yatırımını yapabilirdi veya bu para harcanmasaydı Türkiye bu kadar ağır bir ekonomik krizde olmayabilirdi" diyor.

Ayrıca, Son günlerde Libya’yla yapılan anlaşmaya da dikkat çeken Özdağ,” Libya’yla yapılan anlaşma çerçevesinde ortada bir şayia dolaşıyor: İdlib’den bazı unsurların Libya’ya nakledileceği. Bu şayia ortada dolaşmaya başlar başlamaz Ruslar ve Suriye Ordusu İdlib’de ilerlemeye başladı ve sınırımıza -Cumhurbaşkanının da açıkladığı gibi- yeni göç dalgaları ulaşıyor. Bu yanlış politika Türkiye'nin millî güvenliğini, Türkiye'nin ekonomik gelişmesini her geçen gün birazcık daha ağır bir tehdit altında bıraktığı gibi, Türk halkının kaynaklarının da sorumsuzca harcanması sonucunu doğuruyor” ifadelerine yer veriyor.

İşin o boyutlarını pek bilemeyiz ne gibi bir strateji izleniyor ancak her bir Suriyeliye verilen 301 Dolar’ın yıllarca devletine hizmet etmiş, yıllarca vergi vermiş, prim ödemiş milyonlarca emeklimize verilmediğini çok iyi biliyoruz.

“Sağlık olsun” diyeceğiz ancak, artık sağlığımızı da kaybettik psikolojimiz de bozuldu. Çaresiz kalan insanlarımızın hemen, hemen her gün intihar haberlerini okuyoruz. Onlar için de ; “ÖLEN ÖLÜR KALAN SAĞLAR BİZİMDİR” mi deniyor. CANINIZ SAĞ OLSUN….

Yazarın Diğer Yazıları