MUSTAFA AYDOĞAN

BIRAKIP DA GİTTİ DOST BİLDİKLERİM

MUSTAFA AYDOĞAN

15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Havalimanında bir konuşma gerçekleştirdi.

Tüm Televizyon kanalları bu konuşmayı canlı aktardılar. Olay Türk Televizyonu da 15 Temmuz’da bu konuşmayı canlı olarak ekranlara getirdi.

Hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birkaç gün önce Gazete ve Televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleri, bazı yazar ve akademisyenlerle İstanbul Vahdettin Köşkünde bir araya geldiği toplantıya davet etmediği FOX Tv bile bu konuşmayı canlı olarak verdi.

Tek bir kanal vardı ki o da Damat Berat Albayrak’a yakınlığı ile bildiğimiz ATV “Canevim” adlı dizi daha önemli olsa gerek ki Cumhurbaşkanının konuşması yerine dizi yayınladı.

Bu kimsenin gözünden kaçmamıştır.

Umarım bundan sonraki bir Gazete ve Televizyon kanalları ile yapılacak toplantıya bu kez FOX tv davet edilir, ATV ise davet edilmez. Bir kişi veya kurum hakkında peşin hükümlü olmamak gerekiyormuş. Şimdi FOX Tv haber sunucusu İsmail Küçükkaya’nın davet edilmemelerinin ardından yakınmasında ne kadar haklı olduğu da anlaşıldı.

Adnan Şenses’in söylediği bir şarkı var hepinizin bildiği; “Bırakıp da gitti dost bildiklerim” damadın ATV’si de en önemli günde ülkenin Cumhurbaşkanını terk etti.

15 Temmuz’da ATV eğer ki bunu reklam geliri ve reyting uğruna yaptı ise inşallah reytingi düşmüştür.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan damadı Berat Albayrak’ı tepkiler olacağını bile, bile hazine ve Maliye Bakanı yapmıştı. Bakan Albayrak’ın son bir yıllık icraatlarına bakıyoruz hayal kırıklığından başka bir şey göremiyoruz. Açıkladığı Yeni ekonomik paket’te doğru dürüst işe yaramadı.

Hatta hakkında öyle iddialar var ki; bunlardan birisi haftada iki gün Ankara’da kaldığı bunun için de evrakların uçakla İstanbul’a getirildiği, evrakları imzaladıktan sonra yeniden Ankara’ya gönderdiği şeklinde. Bürokratlara güvenmediği için de işlerini danışmanları vasıtası ile yerine getirdiği de yine iddialar arasında. Başka, başka iddialar da var ama bunlar mutlaka Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kulağına gidiyordur.

Ben inanıyorum ki ilk kabine değişikliğinde de, “Yolumuz ayrılsa da dost kalalım seninle” diyecektir.

Eğer ki demez ise, bu kez vatandaş,”BÖYLE SAÇA BÖYLE TARAK” diyecektir.

Şimdi gelelim Bütçeye;

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran ayı bütçe rakamlarını açıkladı. Bütçe açığı Haziran'da 12,1 milyar lira olarak gerçekleşti. 6 aylık açık 78,6 milyar lira oldu.

Bütçe açık verdi diye sevinmiyor, üzülüyoruz. Ekonomimiz ne kadar iyi olursa, bizler de o kadar memnun olur ve seviniriz.2019 Ocak –Haziran döneminde vergi gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde  4.4 oranında artış göstermesine rağmen faiz hariç bütçe giderleri 17.7 oranında artarak 430.8 milyar Tl olmuş.

“Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a duyurulur” demeye gerek yok, bu açıklamayı yapan zaten Hazine ve Maliye Bakanlığı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine değişikliğini Japonya ziyareti sonrasına bırakmıştı. Şimdi tam sırası değil mi sizce de?

Yazarın Diğer Yazıları