MUSTAFA AYDOĞAN

ALLAH MÜSTEHAKINI VERSİN(!)

MUSTAFA AYDOĞAN

Şu hayatta en çok kızdığım şeylerden birisi birilerinin çıkıp dini kendi tekellerinde görmeleri. Kendinden olmayanları, kendi gibi düşünmeyenleri de dinsizlikle suçlamaları.

Herkes aynı şekilde düşünecek olsa idi Allah insanları tek tip yaratır, beyinlerini de aynı şekilde çalıştırırdı. İnsanlara bakıyoruz hiç biri birine benzemiyor. Dünyada 7.5 Milyar insan var hepsinin de rengi, şekli, biçimi ayrı. Bu da Allah’ın bir hikmeti…

Bütün bunları düşünmek yerine birileri ortaya çıkıp mide bulandırmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Böyleleri o kadar çok ki hangi birini yazalım. Bunların peşinden giden bunlara prim veren insanların sayısı da az değil.

Şu gün olmuş hala Mustafa Kemal Atatürk’ü tartışıyorlar. “Atatürk kadar başınıza taş düşün” diyoruz böylelerine ancak ve ancak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi var adı; Hasan Uzunlar. Uzunları daha önce yaptığı kendini bilmez açıklamalarından dolayı tanıyan çoktur. Mustafa Kemal Atatürk hakkında 10 Kasım’da sosyal medya hesabından yaptığı "Fatiha yerine korna ile anılan tek kişisin" demişti.

 Uzunlar yaptığı paylaşımlarda Atatürk’e yönelik “dinsiz, alkolik” gibi ifadeler kullanmıştı.

 10 Kasım’da Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşuna tepki gösterilen fotoğraflar paylaşarak, “Mustafa Kemal Türk değil ki, Atatürk olsun” şeklinde bir alıntı da paylaşarak kılık kıyafet devrimine ilişkin resmin altına ise “Yahudi şapkası benzetmesi” yapmıştı.

Madem şapkayı beğenmiyorsun başına sarıp sar, istersen takke ile dolaş sana karışan var mı? Yok.

Benim rahmetlik babam da başına şapka takardı, ama 5 vakit namazını da kaçırmazdı. Çok şükür dini bütün birisi idi. Ancak yobaz değildi…

Din kisvesi altında yobazlık yapanlar başkalarının hakkında olduk, olmadık yorum yaparak kul hakkına girdiklerini, hatta günaha girdiklerinin bilincinde dahi değiller. Varsa?

Yaptığı açıklamalarının tepki çekmesinden sonra grup başkanvekilliği görevinden alındığı duyurulan Hasan Uzunlar, birileri ile uğraşmayı adet haline getirmiş. Elini sokmuş çamurun içine durmadan sağa, sola fırlatıyor. Atatürk’ün ardından şimdi de yaptığı paylaşımda; “Her zaman söylerim MHP’den ayrılan Müslüman kesim Muhsin Yazıcıoğlu ile devam ettiler. Milliyetçi kesim MHP’de kaldı. IP’ye de tüm bunlardan arta kalanlar gitti” diyor.

Ya sabır, Allahım aklıma mukayyet ol. Kimin Müslüman, kimin kafir olduğunu sen nereden biliyorsun, neye dayanarak böyle bir açıklama yapıyorsun, bu cesareti kimden alıyorsun? Bir insan hem Müslüman, hem Milliyetçi olamaz mı?

Madem MHP’de Müslüman kesim kalmadı AK Parti olarak Müslüman olmayan birileri ile niçin ittifak kurdunuz?

Buna da verilecek bir cevabı vardır her halde, çünkü zırvalamakta sınır tanımıyor bay Uzunlar.

“Allah Müstahakını versin” diyorum, başka da bir şey demiyorum. Bu açıklamasından haberi olan MHP’liler diyeceklerini derlerler zaten benim bir şey dememe gerek kalmaz .

Yazarın Diğer Yazıları