MUSTAFA AYDOĞAN

ALLAH'IN SUYU YİNE ZAMLANDI

MUSTAFA AYDOĞAN

Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğu dönemde,“Allah’ın suyuna da mı para verilir” diyen Şükrü Karatepe şimdi Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı.

 Şükrü Karatepe, kent yöneticileriyle görüşerek şehirlerinde yaşanan sorunların çözümüne ilişkin hazırlanan raporları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletiyor.

Demek ki hiçbir şehirde su sorunu yok, su fiyatlarından dolayı vatandaşın her hangi bir şikayeti de yok.

Olsa idi Sayın Karatepe bunu rapor halinde Cumhurbaşkanına iletir hatta altına da ,”Sayın Cumhurbaşkanım vatandaş haklı Allah’ın suyuna da para mı verilir” diye not düşerdi.

İşin esprisi bir yana Kaski’nin” mevcut fiyatlarla yatırım yapamayız” talebi üzerine yapılan zam talebi oy çokluğu ile kabul edildi.

Su zamma merkezde 19.80, kırsalda yüzde 55 oldu.

Şimdi köylerin mahalle yapılmasının ardındaki bazı gerçekleri de anlatmaya gerek var mı bilmiyorum?

Daha önce ilçe ve köylerde suyun fiyatları ile şehirlerdeki içme suyu birim fiyatları arasında çok büyük fark vardı. Köyler mahalle olunca bu fiyat farklılığı da ortadan kalkmış oldu. Mahalleli vatandaşlara hayırlı olsun, bunun üstüne bir bardak su içsinler. Eski zamanlara gidip suyu fazla israf etmesinler ki faturalar ceplerini yakmasın. Benden uyarması.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda bütçe görüşmeleri tamamlandı.  Bütçenin son günü CHP'li 6 Komisyon üyesi Abdüllatif Şener, Süleyman Girgin, Bülent Kuşoğlu, Cavit Arı, Kamil Okyay Sındır ve Emine Gülizar Emecan, 7 önemli konuda vatandaşların hayatını kolaylaştıracak önergeler verdi.  Bu önergeyi veren vekiller CHP’li olunca da beklenen oldu ve bu önergelerin tümü AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Bu reddedilen önergeler de bakın neler vardı:

Kamuda asgari ücretle çalışanlar, vergiden muaf olsun.

Sağlık çalışanları, öğretmenler, din görevlileri ve Emniyet mensupları ile şehit aileleri ve gazilerin ek göstergeleri, yüzde 20 arttırılsın.

Çiftçilerin tarımsal üretimde kullandıkları mallar ÖTV ve KDV'den muaf tutulsun.

Elektrik faturalarından, TRT payı, sayaç okuma, kayıp kaçak gideri gibi hiçbir ad altında ücret alınmasın.

Elektrik ve doğalgaz bedeli, abonelerin gelir düzeyi dikkate alınarak indirimli olarak uygulansın. Engellilere de indirim yapılsın.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), yani prim ödeme gün sayısını dolduran ancak yaş haddine takılanlar için emeklilik hakkı tanınsın.

Cami, kilise, sinagog ve cemevleri gibi tüm ibadethanelerin tadilat masrafları ve bina giderlerini (elektrik-su-ısınma) Diyanet karşılasın.

MHP VE AK PARTİ’Lİ vekiller bu önergeleri reddederken, Ticaret Bakanlığı’na 110 araç alınması için AK Partili vekillerin verdiği önerge bir çırpıda kabul edildi.

Ticaret Bakanlığı'na bir otobüs, beş minibüs dahil toplam 110 araç alınması benimsendi. Bu araçlar gümrük kanunu gereği tasfiye edilecekler arasından karşılanacak ve bakanlığın bölge müdürlükleri tarafından kullanılacak.

Şimdiden vatana, millete hayırlı olsun.

Milli Gazete’de daha önce yayınlanan bir haber vardı, o da kiliselerin elektrik parasının devlet tarafından karşılandığı şeklinde idi. İşte o haberin kısa detayı:

“Türkiye'deki yaklaşık 400 kilisenin elektrik faturasını Diyanet İşleri Başkanlığı ödüyor.

İçişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kaymakamlıklar arasında konuya ilişkin ‘gizli’ ibareli yazışmalara ulaşan Milli Gazete, manşetten "Kiliseye ampul" başlığını attı.

Haberde "AB “liste”liyor, Türkiye “gerekler”i bir bir yapıyor... Yeraltındaki kiliselerin gün yüzüne çıkartıldığı yetmedi, bir de elektrik paralarını ödetiyorlar..."

Bu ülkede yaşayıp vergi veren, askerlik yapan, bu topraklar için canını feda eden Alevi vatandaşlarımızın ibadethaneleri olan Cem evlerinin elektrik ve su faturaları niçin karşılanmıyor? Alevi dernekleri de bu konuda sürekli taleplerini iletiyorlar. Haklı değiller mi? yerden göğe kadar haklılar. Madem Kiliselerin elektrik faturaları karşılanıyor, Cem evleri ve Camilerin ki de karşılansın…

BİZİM VATANDAŞIMIZIN HRİSTİYANLAR KADAR HAKKI YOK MU? HRİSTİYANLARIN YOKSA ELEKTRİK FATURASINI KARŞILAYACAK PARALARI MI YOK? BİRAZ DÜŞÜNÜN ÖYLE KARAR VERİN.

Yazarın Diğer Yazıları