MUSTAFA AYDOĞAN

ALIN HİMMETİNİZİ!

MUSTAFA AYDOĞAN

Kendisi 1955 Develi İlçesi doğumlu olan Prof. Dr. Burhan Kuzu, Kayserili olmasına rağmen Kayseri’den hiç milletvekili adayı olarak gösterilmedi, İstanbul Milletvekili olarak meclise girdi.

AK Parti’de halen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği yapan Burhan Kuzu, ülkemizde peş, peşe yapılan Doğalgaz zamlarını savunarak gündeme damgasını vurmayı başardı.

Sosyal medya hesabında yaptığı açıklamalara bir bakalım.

"Türkiye, iç ve dış tehditlerin yanı sıra ekonomik tehditlerle de karşı karşıya. Doğalgaz zammını yapan hükümet değil, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi yani BOTAŞ’tır. AK Parti olarak, Türkiye’nin en ücra köşesine doğalgaz getirerek, vatandaşımızın hayatını kolaylaştırdık."

Birisi bu…

“Türkiye’de yılda 50 milyar metreküp düzeyinde doğalgaz tüketiliyor. Avrupa’da doğalgazı en ucuz kullanan ülke Türkiye. Almanya başta olmak üzere birçok AB ülkesi, Rusya’dan doğalgazı Türkiye’den daha ucuza aldığı halde, Türkiye’den daha pahalı olarak tüketiciye satıyor. Bilelim!”

1 Eylül’de yaptığı son paylaşım da bu.

Ben de gerçekten herkes gibi merak ettim ;”BOTAŞ kime bağlı?”

"BOTAŞ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ilgili kuruluşudur." 

Ayrıca, BOTAŞ’ın 1,83 milyar lira olan sermayesinin tamamı Türkiye Varlık Fonu A.Ş. adına kayıtlı. Varlık Fonu’nun Yönetim Kurulu Başkanı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkanvekili ise Erdoğan’ın damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak.

İnterneti olanlar bakabilir.

Demek ki, BOTAŞ işin bahanesi.

 Diğer bir açıklamasında;“Türkiye birçok Avrupa Birliği ülkesi, Rusya’dan doğalgaz’ı Türkiye’den daha ucuza aldığı halde, Türkiye’den daha pahalı olarak tüketiciye satıyor” diyor.

Şimdi sormazlar mı adama; “ Biz niçin daha pahalı alıyoruz, Türkiye hem AB ülkelerinden Rusya’ya daha yakın değil mi?” diye.

Ayrıca bizim ülkemizde 1 yıl içerisinde yüzde 53. Zam yapılırken, Avrupa’da yüzde 50 indirim yapıldığını da birilerinin Prof. Kuzu’nun kulağına fısıldaması lazım. Bu işler öyle rastgele atmakla olmuyor Sayın Kuzu…

Zaten zamlar böyle devam ederse milletin yüzde 65’i yakında yeniden odun-kömür’e döner merak etmeyin. Sizler gaz koklarken, bizler de kömür koklatmaya devam ederiz.

Sizlere de “ALIN HİMMETİNİZİ” derler, olur biter.

Yazarın Diğer Yazıları