MUSTAFA AYDOĞAN

AKIL VE MANTIK

MUSTAFA AYDOĞAN

Yeni bir yıla girdik, yani 2020’de daha yolun başındayız,

2019’un son haftasını belirlenen yeni asgari ücretle kapatırken, yerli otomobille her şeyi gölgede bıraktık.

Asgari ücreti ve ülkenin diğer meselelerini bir anda gölgelemeyi başardık. Gündem değiştirmede üstümüze yok. Bugün TBMM olağanüstü toplanarak Libya’ya asker göndermemiz konusunda teskere meclis onayına sunulacak ve büyük olasılıkla de geçecek.

Libya’ya asker gönderilmesi doğru mu, yanlış mı? bunu tartışmayı işin uzmanlarına bırakalım. İnşallah Libya’da yaşanan iç savaştan askerlerimiz etkilenmez ve aklımız Libya’da kalmaz.

Bu yıl öyle gösteriyor ki Dünyada büyük karmaşalar yaşanacak. Hemen yanı başımızda Irak’taki saldırıyı ve iç karışıklığı İran’ın çıkardığı yönünde ABD’den yapılan suçlama ve savaş tamtamlarının çalmaya başlaması.

Suriye’de oluşturmak istediğimiz ‘Güvenli bölge’nin tam anlamıyla oluşturulamaması ve İdlib’e rejim tarafından bomba yağdırılması ile birlikte sınırımıza yeniden başlayan göç dalgası.

Doğu Akdeniz’de hak arayışımız ile birlikte Türkiye karşıtı AB ülkelerinin büyük çoğunluğunun ve hatta NATO’nun bile taraflı hareket etmesi,

Rusya’dan satın aldığımız S-400’lerin Nisan ayında aktif hale getirilecek olmasından dolayı ABD’nin sürekli tehditleri ve yaptırım uygulama girişimleri,

Tüm bunlar yaşanırken bir yandan çılgın proje denilen “Kanal İstanbul” yapılsın, yapılmasın tartışmaları gündemdeki yerini koruyor.

En çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde iç siyasette çatlak seslerin çıkması da bu birlik ve beraberliğe bilerek ya da bilmeyerek darbe vurulmasına neden oluyor.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Gelecek Partisi’ni kurmasından sonra, sırada yine eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın partisi var. Bu ay içerisinde kuruluş işlemleri tamamlanacak. Kurucular kurulunda kimler yer alacak onu da göreceğiz.

FETÖ ile mücadele tüm hızıyla devam ederken siyasi ayağına hala dokunulmaması ise kamuoyunun tepkisini çekmeye devam ediyor.

Ekonomi bir yana 2020 daha hararetli geçeceğe benziyor. Her ne kadar Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracakları partilerin fazla bir oy oranı elde etmeyeceği kamuoyu yoklamaları ile şırınga edilmeye çalışılıyorsa da bunu zaman gösterecek.

MHP’nin Cumhur İttifakına bağlılığına AK Parti kanadı aynı hassasiyeti pek de göstermiyor. Buna örnek olarak Sayın Özhaseki’nin son açıklamasını gösterebiliriz. Nedendir bilinmez ama MHP’nin oylarını sürekli düşürmeye çalışıyor.Özhaseki’nin MHP’nin oy oranını yüzde 5 daha düşük göstermesine şimdiye kadar hem Milletvekilleri Baki Ersoy ve İsmail Özdemir sessiz kalırken, hem İl ve İlçe yöneticileri ses çıkarmadılar. Bu bence bir kabullenme değil.

Siyasi açıdan da Türkiye 2019’a göre daha hareketli geçecek. Daha şimdiden durum bunu gösteriyor, bekleyip yaşayacağız…

İnşallah hemen, hemen her konuda Aklın ve Mantığın hakim olduğu bir yıl yaşarız.

Yazarın Diğer Yazıları