MUSTAFA AYDOĞAN

AK PARTİ'DE DEĞİŞİM

MUSTAFA AYDOĞAN

Önce AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, geçtiğimiz hafta da Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan Olay Türk Tv’de konuğum oldular.

Her ikisi de genç ve ortak özellikleri de Gençlik kollarında yetişmeleri. Yaşları her ne kadar genç olsa da Siyaset konusunda yeteri kadar bilgi ve birikime sahipler. Hem ülke meselelerine, hem de Kayserimizin sorunlarına hiç de uzak değiller.

Yine her ikisi de iş, güç sahibi olmalarına rağmen kendi işlerini ikinci plana atmış durumdalar. Gece, gündüz fark etmiyor durmadan çalışıyorlar.

Benim özellikle dikkat ettiğim şeylerden birisi İl ve İlçe yönetimleri arasında bir kopukluk olup olmadığı, kopukluk bir yana tam bir uyum içerisinde çalışıyorlar.

Kendilerini partilerine tamamen adamış, bir şeyler yapabilmek için çırpınıyorlar. AK Parti İl ve İlçe yönetimlerindeki bu uyumlu çalışması ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın ağırlı olmasa inanın AK Parti bazı illerde olduğu gibi Kayseri’de de hem oy kaybeder, hem de giderek erirdi.

Ne Gökhan Ülke, ne de Hüseyin Okandan, “İl Başkanlığına aday mısınız” soruma; “Evet adayız demediler”

Şaban Çopuroğlu’nun aday olmaması durumunda ne yaparsınız? diye sormam üzerine de,”Zaman ne gösterir bilemeyiz” diyorlar.

Hüseyin Okandan’ın bir cümlesi ise daha ilginçti, “Bizde görev alınmaz verilir” oldu. Bu da hesap, kitap peşinde olmadığını açıkça gösteriyor. Görev istemiyor, ama bekliyor. Neyi bekliyor; Genel Merkezin takdirini bekliyor. Yaptığı çalışmaların göz önünde bulundurulacağını biliyor. Tıpkı  Kocasinan İlçe Başkanlığında olduğu gibi.

AK Parti’de şimdi Kongrelerin takvimi hemen, hemen belli oldu. 7'inci Büyük Olağan Kongresi nin ardından, yılbaşından itibaren ilçe kongreleri başlayacak. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoan’ın talimatı doğrultusunda da teşkilatlardaki yeni yönetim yapısı büyük oranda gençlerden oluşacak. AK Parti yönetimi, 1 Ocak'tan itibaren ilçe kongrelerini, nisan ayından itibaren ise il kongrelerini başlatacak.

Yönetim kademelerinde 'Eş-dost' düzenine geçit verilmeyecek. Hem illerde hem de ilçelerde, partiyi taşıyacak isimler yönetime getirilecek. Parti kaynakları, kongrelerde yönetime getirilecek isimlerle ilgili kriterlerin belirlendiği, bu kapsamda teşkilatlarda yüzde 60'ın üzerinde bir oranda değişime gidileceği ifade ediliyor. AK Parti kurmayları "Teşkilatlarda gençlere ağırlık verilecek ve güçlü bir yönetim yapısı kurulacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin gücü teşkilatlara da aynen yansıtılmaya çalışılacak.

Kayseri’de bu kriterler zaten mevcut ve kesinlikle bunlar mutlaka değerlendirilecek.

AK Parti’de İl ve İlçe yönetimlerinde gençlere önem verilmesi değişim yaşanacağının göstergesi ama asıl bir değişim de artık görmeye alıştığımız bazı yüzlerin değişmesi. Mesela Kayseri’mizde başka isimler yokmuş gibi aynı isimler Milletvekilliği seçimlerinde TEMCİT PİLAVI gibi pişirilip, pişirilip önümüze konuluyor. Yeter artık vatandaş aynı isimleri görmekten usandı, bir değişim de Milletvekilleri konusunda yaşanmalı. AK Parti yönetiminin bileceği bir şey ama artık bu böyle devam ederse bundan da en büyük zararı yine AK Parti görür. Bazı isimleri durmadan büyütmenin bir anlamı yok.  Onların da şimdi Kayseri için yaptıkları bir şey yok. Gören varsa bana da söylesin.

Yazarın Diğer Yazıları