Fatma Yıkılmaz

Ruhum hapis hayatı yaşıyor

Fatma Yıkılmaz

Artık ellerimi yüzümde gezdirebilmek, kulağımı rahatça kaşıyabilmek, ellerimle saçlarıma rahatça dokunabilmek istiyorum.

Komik geliyor belki ama, şuan bunları özgürce yapabilmeyi kimler istemiyor ki…

Biz ekmeği yere düşünce üfleyip, öpüp yiyen çocuklardık. Ne ara bu hale geldik yaa! Yada neden geldik? Bizi kimler bu hale getirdi, yada neden getirdi?

Bizler ekmekle doyan, daldaki elmayı koparıp yiyen bir millet değil miyiz. Neden yasak olan her türlü haşaratı yiyen bir milletin cezasını çekiyoruz?

Çocukken burnumuzun sümüğünü yerdikte yinede bir şey olmazdı.  Iğğğ! Demeyin, çünkü tadını herkes bilirJ

O bile büyük bir lüksmüş aslında. O bile özgürlükmüş esasen. Şu bela bir gitsin bir daha burnu ile oynayan bir çocuk gördüğümde kızmayacağım. “Yap oğlum, yap kızım diyeceğim” Çünkü gün geliyormuş o bile lüks oluyormuş.

Yazımdan da anlaşılacağı gibi ailecek kafayı yedik. Neleri düşünür, nelerden sakınır olduk. Sağ elimizi sol elimizden, sol elimizi sağ elimizden sakınıyoruz artık.

İşimden arta kalan zamanda evimde film, dizi izliyorum. Bir biri ile oturan, birbirine dokunan, sarılan, tokalaşan insanları görüyorum. “Dokunmaaaa!” diyesim geliyor. Çok tuhaf ama tedirgin oluyorum, sizede oluyor mu bilmiyorum.

Birde biz insanlar doğamız gereği sevdiğimiz şeylere dokunuruz. Temas önemli bizim için. İnsan sevdiğine dokunur. Mağazada kıyafet mi alacağız; kumaşına dokunuruz. Ayakkabı mı alacağız; dokunuruz. Pazardan domates mi alacağız; yine dokunuruz. Hatta yolda yürürken caddede duvarlara, demirlere elimizi sürterek yürürüz. Severiz yani ellemeyi…

Şimdi ise Allah esirgesin bu ileten can verirsek cenazemize dahi dokunulmayacağı dedikodusu var.

Allah korusun…

Ha bu arada uzaktan selamlaşmayı hep sevmişimdir. Tokalaşmak, yanak yanağa vermek çok tarzım değildir. Hele ki erkeklerin kafa tokuşturmalarına ise hiçbir anlam veremem. Bu işin tek yani birazcık iyi tarafı varsa oda; bundan sonra annemin bayram ziyaretlerine gittiğimizde yada eve bir misafir geldiğinde, tüm çabasıyla o insanın elini öptürmeye zorlamayacak olmasıdır. Ve teyzenin de tüm dudakları ile yanaklarımı öpemeyecek olması. J

Şaka şaka tüm teyzeler, amcalar, büyüklerimiz başımızın tacıdır. Allah onları başımızdan eksik etmesin.

Daha güzel yarınlara dokunabilmek umuduyla…

Yazarın Diğer Yazıları