Fatma Yıkılmaz

AFFETMEK VE UNUTMAK İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR

Fatma Yıkılmaz

Hayatta gerçekten iyi insan olmak için size yapılanları unutmak mı gerekir?

İyi insan olmak zordur. Her insan iyi olamaz. Çünkü iyi olmak, doğru olmak yürek ister, insanlık ister, vicdan ister, temiz kalp ister. O yüzdendir ki bu zorlu yolu seçmek istemez bazıları.

Bazen beklemediğimiz, iyi bildiğimiz insanların ihanetine uğrayabiliriz ve büyük bir hayal kırıklığı ile hayata küsebiliriz. Bakın sırtınızdaki hançer izlerine kimlerden gelmiş. Tanımadığınız insanlardan mı? Hayır. Çevrenizde kötü bildiğiniz ve gardınızı aldığınız insanlardan mı? Hayır. Dostlardan gelmiş onlar, dost bilinenlerden.

Bu durumda biz ne yapıyoruz içimize küsüp oturuyoruz. Sürekli içimize atmanın, üzülmenin, kahırlanmanın yada öfke nöbetleri geçirmenin zararı kime? Tabiki bize…

Peki ne yapmamız gerekiyor? Aracı sağa çekip soğumasını bekleyeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Bunuda arabam öğretti bana.

Affetmek ve unutmak iyi insanların intikamıysa eğer, ben artık iyi insan olmak istemiyorum. Kötü insan olmakta hamurumuzda yoksa ozaman yapabileceğimiz en güzel şey yok saymak. Bize zarar veren herkesi ve her şeyi yok sayacağız. Acıyı nekadar yok sayarsak okadar az canımız yanar ve okadar çok güçlü oluruz.

Yoksayın acılarınızı ve hayata tutunun.

Yazarın Diğer Yazıları