Ahmet ZORLU

YENİ DÖNEM..

Ahmet ZORLU

İstanbul ve Ankara dışındaki illerde hemen hemen mazbata törenleri, devir-teslim işlemleri tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı Makamına gelen Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç, mazbatasını alır almaz bürokratları ile bir toplantı yaptı.

Zira, ülkemin her karış toprağında kaybedilecek zaman yok.

Sabah yazısını yazmak için masama oturduğumda Amerikan  Doları 5 lira 58 kuruştu.

Daha ilk paragrafı tamamlamadan 5 lira 65 kuruşa yükseldi.

Zaman ülkemin ve milletin aleyhine işliyorsa, bu ülkeyi yönetenler, Cumhurbaşkanından Muhtarına kadar, tek bir dakikayı bile boşa geçirmemekle yükümlüdür.

Başta ekonomi, sonrasında siyaset, sonrasında huzur, barış ve kardeşliğin yeniden bina edilmesi ve güzel ülkem önüne büyük ama gerçekçi hedefler koymak durumundadır.

Şunu artık herkesin kabul etmesi gerekir.

Kamplaştırarak, kutuplaştırarak, yok sayarak, tepeden bakarak, aşağılayarak, küçümseyerek bu ülkenin ve milletin yönetilmeyeceği, 31 Mart Gecesi ortaya çıkmıştır.

Sadece bu kadar mı, bu millet ‘liyakat’ gerçeğini bir kez daha yönetenlere göstermiştir.

Partili olmanın, partili akrabası olmanın ötesinde hiçbir özelliği bulunmayan insanları kamuya doldurursanız, geleceğiniz nokta, seçim bile yapamayacağınız, sonuçları sağlıklı şekilde elde edemeyeceğiniz noktadır.

Sorumlu olduğu sandığa atılan 300 dolayında oyu bile sağlıklı şekilde sayıp, sonuçları sandık sonuç belgesine doğru dürüst işleyemeyen bir bürokrasi ile gidebileceğiniz nokta, geldiğiniz noktadır.

Ve dünyanın hiçbir ülkesinde Çiftlik Ağasından, ABD Gıda Tröstü temsilcisinden Tarım Bakanı, Turistik tesisler zinciri sahibinden Turizm Bakanı, Haldeki kabzımaldan Dışişleri Bakanı, Özel Okullar Zinciri sahibi veya yöneticisinden Milli Eğitim Bakanı, Damattan Ekonomi ve Maliye Bakanı, Hastaneler Zinciri sahibinden Sağlık Bakanı, Biatçıdan bilmem ne bakanı olmaz kardeşim.

Ekonomi bir bilim dalıdır.

Eğitim başlı başına bir uzmanlık alanıdır.

Turizm, kaçak turistik tesisler kurmuş bir adama emanet edilmeyecek kadar önemli bir ülke gelir kaynağıdır.

Şu gerçeği muhtardan Cumhurbaşkanına kadar herkesin net olarak görmesi gerekir.

Bu mazlum Millet size verdiği kredinin son taksidini 31 Mart Gecesi Sandıkta ödemiştir.

Ve sizin de artık mazeretiniz kalmamıştır.

Zira bu ülke günlük, bir adamın iki dudağı arasındaki talimatlarla yönetilemeyecek kadar büyük ve çok sorunlu hale gelmiştir.

Eğer öyle olmasaydı, seçim yatırımı olarak kurduğunuz Tanzim Satış Merkezlerini seçimden sonraki sabah söküp atmazdınız.

Gelelim Kayseri’ye.

Sayın Memduh Büyükkılıç ile ilçe belediye başkanlarının önünde 5 yıllık çok ciddi bir sınav dönemi vardır.

Bu zaman dilimi içinde, her yanlış uygulamaya ‘yapmayın’ diyecek bir muhalefet olacaktır belediye meclislerinde.

Sadece bu kadar mı?

Her konuda seçmen artık Ankara’ya, İstanbul’a, İzmir’e, Eskişehir, Adana ve Antalya’ya bakıp, “Onlar yapıyor, siz neden yapmıyorsunuz?” diye soracaktır.

Hepsinden önemlisi, hükümet edenlere de ‘Cebimdeki parayı eritip beni neden sefalete mahkum ettin?’ sorusunu yöneltecektir.

O yüzden çok çalışmak zorundasınız.

Hem de Cumhurbaşkanından, Mahalle Muhtarına kadar.

Zira iktidarda geçirdiğiniz zamanı göz önüne aldığımızda, emekliliğinize bir adımlık mesafe kalmıştır.

Mesela, ben Sayın Büyükkılıçtan, Sayın Palancıoğlu’ndan, Sayın Çolakbayraktar’dan ve diğer başkanlardan olsam, spor aşkını millete göstermek adına, birer bisiklet edinir, sabahları işe bisikletle gidip gelmeye başlarım.

Makam araçlarını da kiralıksa iade eder, belediye malı ise vakit geçirmeden satarım.

Hem böylece, kalın duvarlar ördüğünüz, Cuma Namazından Cuma Namazına bir bölümü ile Selfie çektirdiğiniz halkla aranızdaki duvarları kaldırmak adına da ilk adımı da atmış olursunuz.

Yazarın Diğer Yazıları