Ahmet ZORLU

TUZ KOKARSA..

Ahmet ZORLU

Hangisinden başlayacağımı bilemiyorum.

Ama olumlulardan başlamakta yarar var.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ulaşım konusunda yaptığı 5 saatlik toplantının ardından, insana dokunan bazı kararlar aldıklarını, otobüsten otobüse aktarma işlemlerinde de tek bilet uygulamasına geçeceklerini ilan etti.

Son alınan otobüslerin tamamının Kent Hastanesi, Terminal istikametinde görev yapacağını böylece terminal ile hastaneye ulaşımı rahatlatacaklarını söyledi.

İstenince oluyor demek ki.

Ancak, Sayın Mehmet Özhaseki ile Kayseri’ye gelen dönemin Ulaştırma Bakanı’nın verdiği ‘Belsin-Hastane Tramvay Hattı’ sözünü de biz gündemde tutmaya devam edeceğiz.

Bakanlığın üstleneceğini açıkladığı bu yatırımın bundan sonra da takipçisi olacak, Mehmet Özhaseki’yi gördüğümüz her yerde “Ne zaman gelecek, bu yatırım için para?” diye soracağız.

İkincisi İstanbul Seçimleri.

17 gün geçti, ama hukuk son sözü söyledi. Bundan sonra da hukuka güvenmeye, adaletin geçte olsa yerine geldiğine tanık olacağız diye umuyorum.

Ve bir üçüncü konu.

Olay Türk Tv’de her gün 14.00-16.00 saatleri arasında yaptığım ‘Güne Yansıyanlar’ Programına konuk ettiğim Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu bir dizi iddia gündeme getirdi.

Bu iddialardan biri de, Mehmet Özhaseki’nin sağ kolu Refik Tuzcuoğlu ile Hacı Ali Hamurcu’nun Babası Fahrettin Hamurcu’nun akraba olduklarına ilişkindi. Ayrıca Tuzcuoğlu ile Özhaseki’nin Altınoluk Dergisi’nde birlikte yazı yazıp görev üstlendiklerine ilişkindi.

Sayın Tuzcuoğlu, uzun bir açıklama gönderdi.

Kendisinin Fahrettin Hamurcu ile bacanak olmadığını süslü cümlelerle anlattı.

Biraz da bu iddiayı Ti’ye alan cümleler kurarak ne kadar akıllı olduğunu kanıtlamaya çalıştı.

Biraz arşiv karıştırdım.

Sayın Tuzcuoğlu’nun,  geçmişte Kayseri’de yayın yapan Yerel Kay-Tv’ye yaptığı bağlantı sırasında akrabalık ilişkisini kendisinin dile getirdiği aynı programın yapımcısının yakın zamanda yazdığı bir köşe yazısı ile ortaya çıktı.

Gazetecinin köşe yazısı şöyle başlıyor;

“Biz onu esas Hacı Ali Hamurcu Vakası patlak verdiğinde tanıdık. O zaman sahibi olduğumuz Kay-Tv’ye canlı yayın için bağlanınca, Hamurcu Ailesinin akrabası olduğunu ve Hamurcu Vakası’nın patlamaması için bir ‘aracı’ olarak neler yaptığını anlattığında tanıdık..”

Yazının devamında, Altınoluk Dergisi’ne yazdığı yazılar, cemaat ilişkileri de Tuzcuoğlu’nun bizzat Konya’dan davet edip getirdiği, Konya Gazetesi Yazarı Mehmet Sözer’in kaleme aldığı “Tuzcuoğlu Efsanesi” yazısından alıntılar yapılarak anlatılıyor, mütedeyyinliği, cemaat bağlantısı.

Refik Efendi, bu yazıya açıklama ne hikmetse açıklama ve tekzip göndermemiş.

Ama akrabalık iddiasını Şevki Kulkuloğlu gündeme getirince ve bu iddialar bizim gazetede haber yapılınca açıklama gönderiyor.

Sayın Tuzcuoğlu, bilişim dünyasında yaşıyoruz.

Artık 20 yıl önce söylediğiniz bile, aksini iddia ettiğinizde sofranıza konuluveriyor.

Ya Hamurcu Ailesi ile akrabalık bağınız var, ama gelinen noktada gizliyorsunuz.

Ya da, Kay-Tv’ye yıllar önce yaptığınız bağlantıda gerçekleri söylemediniz.

Ha unutmadan, Hamurcu’nun mahkemede verdiği ifadelerde, akrabalığınızı dile getirdiği bölümler de bu durumda gerçek değil.

Ve son bir konu.

Hani şu Mehmet Özhaseki’ye ödül kazandırdığınız, “Gülen Yüzler” Projesi ne oldu.

En çokta, bu proje için Serhat Dershanelerinden topladığınız, ama bir gecede projeyi yok ettikten sonra toplu halde çıkışlarını yaptığınız öğretmenleri merak ediyorum. Acaba kaç tanesi hakkında ‘Fetö’den işlem yapıldı, biliyor musunuz?

Yani diyeceğim Sayın Tuzcuoğlu, et kokarsa tuzlarsınız da, Tuz kokarsa bunun çaresi yoktur, bilesin..

Yazarın Diğer Yazıları