Ahmet ZORLU

TÖKEZLEMİŞ..

Ahmet ZORLU

Cafer kardeşim toparlamıştı, Büyükşehir Belediye eski Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin Afyonkarahisar toplantısındaki konuşmasını.

Yoğun gündem nedeniyle bu güne kaldı, değerlendirme yazısı..

Diyor ki Beyefendi!;

“Allah’ın izniyle biz düşmedik, tökezledik. Dosdoğru işler yaparak Ankara’da yeniden iktidar olmanın planlarını yapıyoruz. Türkiye’de vesayet rejimi artık son buldu. Ankara’da yılanlar, çıyanlar vardı. Cenab-ı Hak bir lider gönderdi, onunda adı Recep Tayyip Erdoğan ve bunların canını okudu çok şükür. Ekonomide başarılıyız. İMF’nin emir verdiği günleri unutmadık. Dünyanın 17’nci büyük ekonomisiyiz. Sağlıkta, ulaştırmada, enerjide başarılıyız.  Hükümet olarak bütün gelmiş geçmiş hükümetlerden başarılıyız”

Sayın Özhaseki’nin bu sözlerinin gazetemize girdiği günün sabahında Büyükşehir Belediye Sarayı’nı dolduran Kayseri’deki esnaf isyan ediyor, “Verdiğiniz sözleri yerine getirin” diyordu.

Kalabalıktan biri, belediye görevlisine öyle sözler söyledi ki, sanırım memur bile içinden ‘Haklısın ama yanlış yerde söylüyorsun bunları’ diye geçirmiştir.

“Ben açım kardeşim, çocuğum aç” sözleri önce Büyükşehir Belediyesi Koridorlarında, daha sonra gazetemiz aracılığı ile tüm Türkiye’de yankılanıyordu adeta..

Düşmemiş beyefendi, sadece tökezlemiş.

Ekonomi de, ulaşımda, sağlıkta ve enerjide başarılılarmış..

Doğru işler yaparak kaybettikleri illerde seçimleri yeniden kazanacaklarmış.

Doğru işleri nedir biliyor musunuz?

Seçimi kaybettikleri illerde, belediye başkanlarını çalışamaz hale getirmek.

Yani intikam yasası.

Ambalajında, “Seçilecek Belediye Başkanı hiçbir yakınını işe alamayacak”  yazıyor.

Sorarım Sayın Özhaseki, “Tevfik Göksu adında biri soyadını taşıyan ne kadar adam varsa Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile bağlı şirketlere yerleştirmiş. Listeyi okurken benim bile yüzüm kızardı. Adam hala Esenler Belediye Başkanı ve ne gibi işlem yaptınız bu adam hakkında?

Hele başarılı olduklarını söyledikleri alanları sıralarken söyledikleri ise fıkra gibi mübareğin!

Ekonomide başarılılarmış.                                              

Kağıt üzerinde evet.

IMF’den talimat alındığı günler geride kalmış.

Valla Sayın Özhaseki, IMF uzmanları bile diyordur, “Biz bile bu kadar milletin canına okuyacak zam ve vergi dayatamazdık” diye.

Mutfaktaki enflasyon yüzde 50. Sizin enflasyonunuz 9’un altında.

Sokaktaki işsizlik,  “Açım, çocuğum aç” noktasında, sizin maşallahınız var, tuzunuz kuru. Bir de çıkıp yüzünüz kızarmadan, “İşsizlik yok, iş beğenmemek var” yalanına sarılabiliyorsunuz.

Dünyanın 17. Büyük ekonomisiyiz masalınıza gelince, sizden önce de öyleydik, ayrıca 17 değil, 19. Ekonomi haline geldik. Yani biraz daha gayret ederseniz G20’nin dışına çıkacağız.

Masalınızın enerji bölümü ise daha da komik.

3 liraya aldığınız gazı 30 liraya, 2 liraya aldığınız benzini 3 katına satmayı başarı sayıyor ve yetmiyormuş gibi her türlü harcamanızı elektrik faturasına ekleyip bize ödetiyorsunuz ya, başarı olarak görüyorsanız, gerçekten başarılısınız.

Sağlık meselesine gelince, şöyle bir uğrayıverin Kayseri Şehir Hastanesi’ne.

Doktorları dinleyin, görevlileri dinleyin, hastaları dinleyin ve YDA’ya nasıl soyulduklarını onlar anlatsınlar size.

Ulaşımdaki başarınız ise ‘yol ile yolsuzluk’ arasında sürüyor.

Kayseri Boğazköprü sizin zamanınızda yapılmıştı, daha doğrusu onarılmıştı, 3 yıl önce, yine 9 ay kapalıydı ve 100 milyon liranın üzerinde harcama yapılmış. Ne kadarı yol, ne kadarı yolsuzluk varın siz hesap edin.

Ve her siyasetçinin diline pelesenk olmuş söz “Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor..”

Evet Sayın Özhaseki, ülkemiz zor ötesi zamanlardan geçiyor ama zor zamanların mimarı siz ve uyguladığınız, içinde halkın, milletin, toplumun, ülke yararlarının olmadığı, yandaşçı politika.

Sayın Özhaseki bir de itirafta bulunuyor.

“Yanlış iş yaparsak tökezleriz”  sözü aslında bir itiraf.

Evet Sayın Özhaseki, demokrasiyi rafa kaldırarak, ekonomiyi bir aile şirketi gibi yönetmeye kalkışarak, kentlerdeki belediyeleri vakıflara, derneklere, dinci cemaatlere arpalık haline getirerek, eğitimi okullardan uzaklaştırıp dinci yapıların cirit attığı yerler haline getirerek, sağlığı özel sektörün emrine sunarak yanlış yaptınız.

Ekonomide ise durum, “Komadaki Kanser Hastasını gripinle tedavi eden” doktor görünümündesiniz.

Ankara’da tökezlediniz, İstanbul’da tökezlediniz, İzmir’de zaten hep tökezliyorsunuz, Antalya, Mersin, Adaya gibi büyük şehirlerde halk size uyarı görevini yerine getirdi.

Hepsinden önemlisi nedir biliyor musunuz?

Bu garip milletin ahını aldınız.

Bu saatten sonra doğru işlerinizin ne olacağını da merak etmiyor değilim.

Ama sanırım ‘Doğruluk treni’ni çoktan kaçırdınız.

Hayır öyle değil diyorsanız, bir test yapalım buyurun.

Önümüzdeki ilk seçimde Mehmet Özhaseki’yi Kayseri Büyükşehir’e aday yapalım.

Diyorsunuz ya  yiğit düştüğü yerden kalkar diye.

Ankara’da kalkma şansınız yok.

Ama Kayseri’de bu millet ‘Açız, çocuğum aç’ noktasına getirildi ise, özellikle bu kentin 20 yıllık yönetenine söyleyecek sözü vardır ve sandıkta söyleyecektir..

Var mısınız?

Yazarın Diğer Yazıları