Ahmet ZORLU

SINAVI GEÇMEK..

Ahmet ZORLU

Akşam Olay Türk’te,  8 saatlik program başladığında, Cumhur İttifakı Ankara ve İstanbul’da net yüzde 10 önde gözüküyordu.

Saat 19.15’de bu rakamlar ekranda dönerken dedim ki;

“Ankara’yı Mansur Yavaş yüzde 2’nin üzerinde önde tamamlayacak..”

‘İstanbul’da ise seçim sıfır nokta 25 ila 75 gibi bir farkla sonuçlanacak. Ama önde Binali Yıldırım mı çıkar, Ekrem İmamoğlu mu, onu bilemem..”

Gece 01.00’e geldiğimizde Ankara için öngörüm aynen çıktı.

Ama İstanbul için, Ekrem İmamoğlu’nun hızla arayı kapatıp öne geçecek gibi olması üzerine Anadolu Ajansı veri akışını hemen kesti.

Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul’da çıktı ekran karşısına, kazandıklarını ilan etti.

Ancak kendisi Ankara’ya gelip Balkona çıkana kadar kulağına Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı fısıldanmış olmalı ki, “İstanbul’da ilçelerin neredeyse büyük bölümünde öndeyiz. Büyükşehir kaybedilse bile İstanbul Seçmeni de Cumhur İttifakı dedi” şeklinde bir cümle kurdu.

Binali Yıldırım da aceleci davranıp İstanbul’da seçimi kendisinin kazandığını ilan etti.

Bu saatten sonra Tüm Türkiye, İstanbul Seçimine odaklandı.

Tercihini Millet İttifakından yana kullanan seçmen bastırınca CHP ve İyi Parti de, Seçim Kurullarının önünde adeta kamp kurdu.

Pazartesi saat 10.00 gibi Doğan Haber Ajansı, “İstanbul’da İmamoğlu önde” bilgisini abonelerine iletti.

15 Dakika sonra da YSK Başkanı Sadi Güven kameraların karşısına geçip, Anadolu Ajansının ‘Veri akışını YSK’dan bilgi gelmediği için kestik’  açıklamasına sert bir açıklamayla cevap verdi, “Anadolu Ajansı bizden bilgi almıyor, nereden aldığını kendilerine sorun’ dedi.

Sadi Güven bununla da kalmadı, ‘Bazı sandıklarda itirazlar değerlendiriliyor, ama Ekrem İmamoğlu İstanbul’da 29 bin dolayında oy önde gözüküyor’ dedi.

Bana göre de, İstanbul Seçimlerini Ekrem İmamoğlu kazandı, ama sıkıntı iki ağanın sözünün üzerine söz söyleyip bunu ilan etmekte yaşanan sancıydı, İstanbul’dan veri akışının kesilmesine neden olan.

Gelelim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti ve Dünya Milletlerinin doğru bilgi almalarını sağlamak amacıyla kurduğu Anadolu Ajansına..

Bana göre, hemen bir gün bile geçirilmeden Anadolu Ajansı Varlık Fonuna devredilmeli ve mümkünse Katarlılara, Tank Palet Fabrikası’ndaki Katar hissesi karşılığında takas edilmelidir.

Liyakat yerine itaat esaslı atamalar yüzünden Devletin bu dev kurumu bu haldedir.

Yazıktır, ayıptır, günahtır.

Varsayalım Millet İttifakı, İstanbul için sandık sandık veri toplayıp değerlendirmeseydi, İstanbullunun oyları Cumhur İttifakının hanesine mi yazılacaktı.

Bu Aziz Milletin vergileri ile görevlerini yapmaları gereken TRT ve Anadolu Ajansı Yandaş ve Yalakalık sınırlarını zorlayarak, Türkiye’nin en büyük sorunu haline gelmiştir.

Gelelim Kayseri’ye..

Kayseri’de Cumhur İttifakı seçimleri kazandı.

Amaaaa,  yüzde 85’ler oranında oy desteği bulunan AKP ve MHP’nin ittifakı, ipi yüzde 63’lerde göğüsledi.

Yani yüzde 22 dolayında bir kayıp söz konusu.

Kayseri üzerine, önümüzdeki yazılarda bolca duracağız.

31 Mart’ın genel sonuç değerlendirmesine gelince;

AKP, MHP sayesinde Türkiye Seçiminin galibi oldu.

MHP ise AKP Sayesinde belediye sayısını artırdı.

Cumhur İttifakının kazandığı belediyelerde, meclislerden kararlar oy birliğiyle çıkmayacak bundan sonra.

CHP ve İyi Parti’den Meclislere giren isimler Kayseri’de olduğu gibi bütün illerde Kamunun, Kent Halkının çıkarlarına uygun çalışmalar yapacak, bir anlamda seçilen belediye başkanlarını denetleyecek.

Genel sonuç için  şunu da söyleyebiliriz;

İktidar ve ortağı, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere, bir çok ilde seçmen tarafından sarı kartla uyarıldı, Kayseri ve benzeri illerde ise sözlü uyarı aldı.

Yani;

Bildiklerini okumaya devam ederlerse, sarı kartın ardından kırmızı kart, sözlü uyarının ardından ise sarı kart geleceğini hatırlatmaya gerek yok bence.

31 Mart Sandık Sınavının sonuçlarının iyi okunması ve yetkililerin şapkalarını önlerine koymaları tek temennimdir.

Yazarın Diğer Yazıları