Ahmet ZORLU

REÇETE

Ahmet ZORLU

Bir acayip süreçten geçiyor ülkemiz..
Yaşananların sorumlusunu hep dışarda arıyoruz.
Gezi olayları yaşanıyor, müsebbibi faiz lobisi ve dış güçler..
Eğitimde sınıfta kaldığımızı gösteren istatistiki bilgiler yayınlanıyor, sorumlusu dış güçler.
Reza Zarab ABD’de tutuklanıyor, ardından bir kamu bankasının genel müdürü sazan gibi ABD’ye gidiyor ve o da tutuklanarak cezaevine konuluyor. Türk Milletinin unuttuğu bakanın kol saati, bir diğer bakanın Bakara-Makara söylemi, diğer başka bakanın çocuğunun evinde bulunan para sayma makinesi ve çelik kasalar gündeme geliyor, ‘Dış güçlerin oyunu..’
Türk Lirası, ABD doları ve Avro karşısında tavadaki tereyağı gibi eriyor, dış güçlerin oyunu..
Dış Borcumuz 823.5 milyar lirayı aştı. ‘Şu dış güçler yok mu’
Faiz, resmi olarak kontrol ediliyor gözüküyor, ama özel bankalar tefeci faizi uyguluyor. Devlet Bankaları bile verilen emre rağmen faiz artırdı. Dış güçler yapıyor..
Yıllardır kademe kademe, adım adım palazlanan bir ihanet şebekesi, ülkenin yönetimini ele geçirecek kadar büyüyor, iktidar desteği ile adaleti, emniyeti, TSK’yi ele geçiriyor, hatta darbe yapmaya kalkışıyor, müsebbip yine dış güçler.
Ohal ilan ediliyor, uzatıldıkça uzatılıyor, gerekçe “Ülkenin beka sorunu var, dış güçler gözünü ülkemize dikti..”
Adalette sınıfta kaldık, dış güçler..
Eğitimde ilkelliği genç dimağlara dayattık, dış güçler.
Sağlıkta yerimizde sayıyoruz, dış güçler..
Enflasyonu kontrol edemiyoruz, dış güçler..
İşsizlik rekor üstüne rekor kırıyor, dış güçler..
Bütçe açığı, her ay kendi rekorunu yeniliyor, dış güçler..
Her sabaha şehit haberi ile uyanıyoruz. Yine dış güçler.
Teröre beyaz bayrak açıyoruz, yerleşip büyümesini bekledikten sonra mücadele etmeye başlıyoruz, yüzlerce şehit, sorumlu dış güçler.
Dış politikaya gelince, neresinde tutarsanız elde kalıyor, dış güçler..
Kardeşim, artık kanmıyoruz, bu söyleme.
Atatürk Cumhuriyeti kurduğu gün, birkaç unsuru ön plana çıkararak, bir anlamda Milli bir Seferberlik başlattı.
Bunların bir kaçını sıralayayım isterseniz önce..
1. Milli Ekonomi; Sümerbank, Demir Çelik Fabrikaları, Milli Uçak Sanayi, Milli Harp Sanayi, demiryolu yatırımları..
2. Milli Eğitim; Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetişeceği, çağdaş bilimsel eğitim. Onun için Atatürk, oturup Milli Geometri Kitabı yazdı, bu gün çağdaş dünyada örnek alınan Köy Enstitalerini kurulmasını sağladı.
3. Demokrasi; Milli İrade dedi, kadın-erkek eşitliği dedi.
4. Muassır Medeniyet; Ülkeyi zehirli örümcek ağı gibi saran ve millete ‘İslam’ diye hurafelerle bir din oluşturan din tüccarı ‘Gıdığı Kıllı’ taifesini tasfiye etti, onların yerine İslamın Aydınlık yüzünü ortaya koyan Diyanet İşleri Teşkilatını kurdu. Kur-an’ı Kerim’in Türkçe tefsirini yaptırdı.
5. Bağımsızlık; Bütün dünya ülkeleri ile ‘Kazan-kazan’ esasını temel alan ilişkiler kurdu, geliştirdi, ama bağımsızlıktan zerre kadar ödün vermedi. Ne başka ülkenin iç işlerine karıştı, ne başka ülkeleri iç işlerimize karıştırdı. Vatan dedi, Millet dedi, bütün azınlıkları ‘Türk Milleti’ çatısı altında kenetledi.
Peki bu gün..
Ülkede üretim seferberliği ilan ettiniz de dış güçler mi engel oldu.
Tarımı öldürmek yerine, Tunus’ta çiftçilik yapmak yerine Türk Çiftçisini, tarlasını eker hale getirdiniz de dış güçler mi engel oldu.
Asya’ya, Afrika’ya, Avrupa’ya ve Amerika’ya yönelik ihracat seferberliği başlattınız, yerli sanayimizi dünya ile rekabet edecek düzeye getirdiniz de elinizi dış güçler mi bağladı.
Türk Milli Eğitimini, Dünyayla rekabet edecek standartlarla donattınız ve ülkemiz gençliğini dünyanın en başarılı gençliği yaptınız da, dış güçler mi engelledi.
Cumhuriyet Tarihimiz süresince uyguladığımız, “Yurtta barış, Dünyada barış” ilkesine sahip çıktınız da mı, dış güçler engel oldu.
Demokrasiyi tüm kurum ve kuralları ile geliştirdiniz, yargıyı milletin güven kalesi haline getirdiniz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni Dünyaya Demokrasi örneği haline getirdiniz de mi dış güçler size engel çıkardı.
İsraf ve ithale dayalı ekonomiye karşı tavır koydunuz, devleti üreten devlet haline getirip Milli Sanayimizde iftihar eder noktaya getirdiniz de dış güçler engel mi oldu.
Yapmayın beyler, reçete o kadar net ki..
Bu ülkede yaşayan milyonlarca insanı yeniden kardeş yapacak, hukuk ve adalet önünde herkesi yeniden eşit hale getirecek, dış politikada fabrika ayarlarına dönecek, Demokrasinin tahrip ettiğiniz çatısını yeniden  onaracaksınız. Eğitimi çağdaş, sağlığı ulaşılabilir hale getireceksiniz. Milli Ekonomi, Milli Tarım diyecek, örgütlerle, aşiretlerle değil, Türk Dış Politikasını devletlerle yeniden yapılandıracaksınız.
O zaman dış güçler hikayenizin ne büyük bir masal olduğunu bu millet bir kez daha görecektir..

Yazarın Diğer Yazıları