Ahmet ZORLU

KABUL EDİN..

Ahmet ZORLU

Evet kabul edin, hatta itiraf edin artık.

Bu zor günlerde, sizin bir çok belediyeniz gibi o başkanlar da yan gelip yatsaydı.

Yaptıkları her açıklamada, kendilerini bu görevlere getiren Millet’in kahır ekseriyeti yerine,  Sayın Cumhurbaşkanına methiyeler dizselerdi.

Elektrik borcu, su borcu doğalgaz borcunu gündeme getiren dar gelirlilere, sizinkiler gibi, “Internetten ödeyebilirsiniz” diye yol gösterselerdi.

Her sabah sizi arayıp, “Bir emriniz var mı efendim” deselerdi.

‘Bizi seçmezseniz yardımlarınız kesilir’ demenize rağmen seçilen ve seçildiğinin ilk haftasında onbinlerce çocuğun yaşadığı evlerin kapısına her sabah taze süt bırakmaya başlamasalardı.

Ulaşımı kolaylaştıracak, ucuzlatacak yollara gitmeselerdi.

Sizlerin yıllardır kullandığınız, kullandırdığınız ‘Saltanat araçlarını’ teşhir etmeselerdi.

Bazı eski başkanların yönettikleri  Memleket parçalarını parsel parsel sattıklarını ortaya çıkarmasalardı.

Sizin yaptığınızın tersine, eleman alımında açık ve şeffaf olmasalar, arkasını imzalayıp gönderdiğiniz kartvizitlerinizdeki yandaş bebelerini işe doldurmaya devam etselerdi.

Ülkeye, millete kibrit çöpü kadar katkısı olmayan sözde vakıf ve cemaatlere bağladığınız hortumları kesip o paraların bütçede kalmasını sağlamasalardı.

Ülkede Corona konuşulmaya başlanır başlanmaz hazırlıklara girişip, durumu iyi olanlardan destek alıp, durumu iyi olmayanlara aktarmasalardı.

Ankara’da, İstanbul’da, Adana’da, Antalya’da ve daha bir çok belediyede,  “İşte dürüstlük bu, işte hizmet bu” dedirtmeselerdi.

Kısılan yetkilerine, ellerini kollarını bağlama girişimlerinize rağmen, bütün karalama çalışmalarınıza rağmen hizmet çıtasını hayal bile edemeyeceğiniz noktalara çıkarmasalardı.

Yayınlayıp bir genelde, kanuni hakları olan yardım toplama faaliyetlerini durdurur muydunuz?

Ama sizi tebrik ederim.

Komşunun diğer komşusunun külüne muhtaç hale geldiği bir dönemde bile ‘Partizanlık’ özelliğinizden ödün vermeyip, bizi bu zor dönemde bile böldünüz ya..

Kabul edin artık.

Şeffaflığı ve hesap verebilirliği kaldıramıyorsunuz.

Valiliklere gönderdiğiniz genelge ile Belediyelerin Yardım Toplama Faaliyetini yasakladınız ya.

Siz sanıyor musunuz, belediye başkanları yerine Ankara Halkını, İstanbul Halkını cezalandırdığınızı, bu büyük kentlerde yaşayan dar gelirli, çaresiz halk bilmiyor?

Ve ben artık kaniyim.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çevresini saran bir takım güruh, onu Türk Milleti’nden uzaklaştırmak için elinden geleni yapıyor.

İçişleri Bakanı’nın, bu zor zamanda hizmet için, paylaşmak için gecesini gündüzüne katan, belediye başkanlarının elini kolunu bağlayacak bu genelgenin faturasını İçişleri Bakanı değil, Sayın Cumhurbaşkanına kesecek bu kentlerdeki çaresiz insanlar.

Millet evine kapanmış, ekmek parası düşünürken, Kanal İstanbul İhalesi yapmak için maskelerini takıp çıkanların yaptıklarının faturasını da Sayın Cumhurbaşkanına kesecek yapılacak ilk seçimde bu mazlum millet.

Artık kabul et Sayın Bakan.

En güvenilir kurumlar sıralamasında, Ankara ve İstanbul gibi metropollerde seçim kazanan belediyelere bu millet sizden daha çok güveniyor.

Ve onların elini, kolunu bağlayarak halkın sempatisini değil, nefretini kazanacağınızı birinin size hatırlatması gerekiyor.

Konya Belediyesi yardım toplarsa mesele yok.

Ankara Belediyesi yardım toplar ve bunu de en şeffaf şekilde ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya kalkarsa engelle.

Vekilin oğlu satışı yasak olan Corona Test Kiti için talep toplarsa mesele yok.

Tır Şoförü, ‘Bana sokağa çıkma diyorlar. Çalışmadığım gün açım’ diyor diye gözaltına alacaksın.

Yandaşın bebesi , parmağında Cumhurbaşkanlığı armalı yüzüğü  ile Corona Testi Partisi verirken sessiz kalacaksın.

Açım kardeşim diye haykıranı, ‘Devlete küfrediyor’ diye içeri tıkacaksın.

Sonra da birlikten, beraberlikten, ‘Biz bize yeteriz’cilikten bahsedeceksin.

Evet siz size fazlasıyla yetiyorsunuz, ama artık ‘Biz bize yetemez hale geldik..’

Bu zor zamanda şefkat elini omzumuzda hissetmeyi umduğumuz belediyelerin o şefkat elini de siz bir genelge ile kesip attınız.

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları