Ahmet ZORLU

FOL-YUMURTA..

Ahmet ZORLU

Ankara’nın Memleket Büyüğü olmak için yollara düşen ve boyunun ölçüsünü alan, Kayseri’nin Memleket Büyüğü moral kazanmak  ve kendisinin seçimi kazanacağını umarak Ankara’da ihale takip bürolarını bile kiralayanlara moral vermek için geldiği şehrimizde, yeni parti iddialarını değerlendirdi ve buyurdu ki, “Ortada fol yok, yumurta yok. Söylenti, bütün bunlar..”

Memleket büyüğünün bu açıklamalarının Mahalle Matbuat’ta manşetleştirildiği gün, iktidarın sağ kolu bir gazetede, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İstanbul’da bir yatta gözlerden uzak bir araya geldikleri, bir saat süren görüşmenin oldukça gizli tutulduğunu yazıyordu.

Mahmut Övür’ün kaleme aldığı yazı CHP cephesinden, yalanlanmadı, ama 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün bürosundan iddia “Yalan, kötü niyetli ve saygısızca’ şeklinde değerlendirildi.

Görüşme yapıldı mı, yapılmadı mı bilmiyorum, ama Sayın Özhaseki’nin dediği kadar da boş değil yeni bir parti konusundaki iddialar.

Hemen şunu peşin ifade edeyim.

Sayın Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde kurulacak bir siyasal oluşum Türkiye’de tabela partisi bile olamaz.

Zira, Recep Tayyip Erdoğan’ın bile, tarzını ve uygulamalarını beğenmeyip emekli ettiği birinin, sicili bu kadar kabarıkken yeniden Türkiye’yi yönetmeye talip olması gülünç olmanın ötesinde işe yaramaz.

Ancaaak, iktidar içerisinde uzun yıllar ekonominin emniyet subabı olarak görülen Ali Babacan, dürüstlüğü, inandığı gerçekleri her platformda savunma cesareti ortaya koyduğu için 9 köyden kovulan Abdullatif Şener, Avrupa’daki finans çevrelerinde önemli bir ağırlık merkezi olan Mehmet Şimşek,  perde arkasında Sayın Abdullah Gül gibi isimlerin olduğu bir siyasal hareket, yaşanan bu ekonomik çıkmazda, sadece AKP Tabanının değil, merkez sağ ve merkez solun da ilgisine mazhar olur, Türkiye’nin siyasi dengelerini alt üst eder.

Ve bana göre de, kaygısı Türkiye olan, kaygısı Türk Milleti olan, kaygısı Demokrasi olan, kaygısı yok edilen adalet olan, kaygısı ekonomik şartların olumsuzluğunda inim inim inleyen toplum katmanları olanların da,  böylesi zamanlarda bir arayış içine girmelerinden doğal ne olabilir ki..

Zira,  İstanbul, Ankara gibi illerde 31 Mart seçim sonuçları, ülkede artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ortaya koyuyor.

‘Bakın burası çok önemli’ Bakanın neredeyse haftalık olarak açıkladığı önlem ve yaptırım programlarına rağmen, enflasyon yükselmeye, paramız değer kaybetmeye, bankaların uyguladığı faiz oranları tefeci faizi ile yarışmaya devam ediyor.

Mübarek Oruç Ayı’nın ilk sabahı Dolar güne 6 liradan başladı.

Yılbaşında maaşı yüzde 10 civarında artan asgari ücretli, emekli oturduğu evin kirasına yüzde 19.8 zam yapmak zorunda kaldı. Sigara tiryakisi, paketine 9-10 lira verdiği sigaraya, paket başına 2 lira fazla ödemeye başladı.

Mübarek Ramazan’ı fırsat gören ‘Helal Gıda’ etiketli üretim yapan dinibütün! gıda üreticileri fiyatlara yüzde 30 ila 50 arasında zam yaptı.

Eskiden, iftarını bir dilim pastırma ile, sucuk içi ile açan bu garip millet sofraya artık pastırma ve sucuk içinin fotoğrafını koymaya başladı.

Bırakın büyük kent merkezlerini, taşrada ekmek kavgası veren kasaplar,  manavlar, veresiye defterlerindeki rakamların hesaplanamaz hale geldiğinden yakınıyor.

Ancak yaşanan ekonomik çöküntüye rağmen, Sayın Cumhurbaşkanı ve çırağı her gün çıkıp kürsüleri inletiyor, ama toplumun yaşadığı sıkıntı, çaresizlik hiç birinin gündeminde ve umurunda değil.

Hadi 31 Mart’tan bu yana ‘Cambaza bak’ oyunu İstanbul’da sahnelendi diyelim.

Muhtemelen akşam saatlerinde, yani siz bu satırları daha okumadan YSK Kararını açıklayacak.

Diyelim İstanbul Seçimlerinin yenilenmesine karar verildi.

Siz sanıyor musunuz, 31 Mart’taki sonuçlar çıkacak sandıktan.

Ramazanın başında kirası yüzde 20 artan,  evine yiyecek götüremeyen İstanbullu, bunun sonucunu sandığa taşımayacak mı sanıyorsunuz?

Ya da YSK Başvuruları reddetti kabul edelim.

Fiyatlar ucuzlayacak diye mi umuyorsunuz?.

Ben söyleyeyim.

Yaşanan ‘her alandaki enkaz görüntüsünün’ müsebbibi bu iktidardır.

Ama bunun bedelini millet olarak ödüyoruz, ödeyeceğiz ve bize bu günleri gösteren, ‘ben bilirimci’ takımına da bu millet ilk fırsatta ‘Haydi naş naş..’ diyecektir.

Ve siz sanıyormusunuz, bu ‘vurdumduymaz ekibi’ ile, ‘ben bilirimci’ tepe takımı ile 2023’e kadar ülkeyi götürebileceğinizi?

İktidar cephesini paramparça edecek bir siyasi oluşum yolda ve bu da çok doğal.

Hadi son bir bilgi daha vereyim.

İstanbul Merkezli yeni bir siyasal oluşum, kurucular kuruluna,  program ve tüzüğüne son şeklini vermeye çalışıyor.

İl Teşkilatları bile şimdiden hazır.

Ve Kayseri’den biri, yakın dostlarına, “Dönüşüm Muhteşem olacak” diye fısıldamaya başladı bile..

Yazarın Diğer Yazıları