Ahmet ZORLU

BIRAKINIZ ÇALIŞSINLAR.

Ahmet ZORLU

Ben, belediye başkanları seçildikten sonra 1-1,5 sene yaptığı çalışmaları, programlarını ne ölçüde gerçekleştirme çabası ortaya koyduğunu,  projelerinin ne kadar uygulanabilir olduğunu, ne kadar borçlandığını, nerede tökezlediğini, hangi vaadini unutturmaya çalıştığını izler, sonra eleştiri ve yorumlarımla katkı sunmaya çalışırım.

Şu borç meselesinden başlayalım.

Hemen belirtmekte yarar görüyorum.

Mehmet Özhaseki döneminde yapılan her çalışmanın hesabı yapılır, getirisinin götürüsünden fazla olması öncelenirdi.

Kadir Has Stadı’na 10 harcadı, Atatürk Stadı ve Spor Kompleksi, ticari alana dönüştürülerek 100 kazanıldı.

Cumhuriyet Meydanı ve çevresindeki değerli alanları elden çıkarıldı, gelen kaynaklarla da umulan hizmeti ortaya konulamadı.

Tramvay Sistemi’ni gündeme getirdi Sayın Özhaseki, getirisiz tek projeydi, onu da dış kredi ile yaptı.

Ama özellikle bu gün, Kayseri Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin gelirleri artık kısıtlı ve bu kısıtlı bütçelerle hem borçlarını ödemeye çalışacak, hem de hizmet üretecekler. Mehmet Özhaseki döneminde belediyeler yüzde 3-5 faizle borçlanabiliyordu, şimdi yüzde 25’in altında borçlanma şansları yok.

Ayrıca bu güne kadar büyük ölçüde ötelenen ‘Sosyal Belediyecilik’ anlamında da daha etkin çalışmalar yapmak zorunda kalacaklar.

Zira, Kayseri Halkı şimdiye kadar Konya ve Eskişehir örnekleriyle değerlendiriyordu Kayseri Belediyeciliğini.

Şimdi Adana’ya, Antalya’ya, Ankara’ya, hemen yanıbaşımızdaki Kırşehir’e, belki yarından sonra İstanbul’a bakacak ve kıyaslama yapacak.

Mesela önümüz bayram.

Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 9 günlük tatilin 3 günü kentiçi ulaşımı ücretsiz yapmayı düşünmesi, ardından tüm Dini ve Milli Bayramlarda aynı uygulamayı gündeme getirmeyi tasarlaması gerekir.

Kentte fiyat istikrarı anlamında,  kalite ve fiyat denetimlerini etkinleştirmesi gerekir.

Bir taraftan da seçim öncesi taahhütlerini birer birer hayata geçirmenin hesaplarını başlatması gerekir.

Kıraathanenin yanında İmalathane kavramını öncelemesi gerekir.

Kent Kültürü’nün zenginleştirilmesi çabasına, çeşitlendirilmesi çabasını katması gerekir.

Gelişim ve dönüşüme kent dinamiklerini de hareketlendirerek katkı koymalarını sağlaması gerekir.

Bir örnek,

Eski Terminal Alanı.

Bu alandaki yapılar yıktırıldı, çevresi metal duvarlarla kapatıldı, yıllardır boş duruyor.

İlgili Belediye, bu alanı nasıl planladı ise o şekilde yapılaşmasını sağlama noktasında öncü olmak zorundadır.

Kent merkezinde, 6 yıldır bitirilemeyen Tarihi Kale’nin bir önce tamamlanıp kent kültürüne ve turizmine katkı koymasının önündeki engeller hemen kaldırılmalıdır.

Kentin Melikgazi Kesiminde, Talas Kesiminde yaşanan konut yığılmasının Kocasinan’la dengelenmesi ve bu iki ilçede sıkıntısı çekilen ortak kullanım alanlarının sayısının artırılması olmazsa olmaz çalışmalardan biri haline gelmiştir.

Örneğin, Melikgazi Belediyesi Tuna ve 30 Ağustos Bulvarı arasındaki konut yığınlarının ortasında, biri okul biri de semt parası olarak planlanan bir vakfa ait iki alanın, konut ve ticaret alanına dönüştürüldüğü bilgileri geliyor.

Yapmayın, günahtır.

Talas’ın Anayurt ve çevresinde oluşan konut yığınlarının öncelikli sorunu haline gelmiştir ulaşım. Mutlaka bu kesimin raylı sistemle entegre hale getirilmesi, bu kesimde yaşayan insanlara, ulaşım anlamında nefes aldıracaktır.

Ve, Cumhuriyet Meydanı, Erkilet arasının, devamında Kent Hastanesi ve Mobilya Kentin, raylı sistemden mutlaka yararlandırılması, bu iki bölgeye her gün gidip gelen 100 bine yakın insana nefes aldıracaktır.

Kayseri’nin Doğu Çevreyolu  gözü ile baktığım, Hulusi Akar Bulvarı’nın Mimarsinan Kesiminde Malatya yoluna bağlanması olmazsa olmaz kabul edilmelidir.

Zira Sivas Caddesi artık bu bölgedeki trafik yoğunluğunu kaldıramaz duruma gelmiştir.

Bunlar Kayseri Kent Merkezi’nin göze batan sıkıntıları ve çözüm bekleyen sorunları.

Artık Büyükşehir Belediyesi denilince, kent sınırları içindeki en ücra yerleşim birimi de Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet umuyor, hizmet bekliyor.

O nedenle, bu zamanda bize düşen, sıkıntıları dillendirmek, çözüm noktasında atılan adımları sıkı sıkıya takip etmek.

Mehmet Özhaseki’den sonra kısa dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda bulunan Sayın Mustafa Çelik, geliştirdiği, bir bölümünü hayata geçirdiği projelerle kent halkının övgüsünü kazanmıştı.

Bakalım Sayın Büyükkılıç,  önümüzdeki 5 yıllık zaman diliminde neler yapacak,  “Bu proje Dr. Memduh Büyükkılıç’ın eseridir” dedirtecek kaç hizmetle adını ölümsüzleştirecek.

Yazarın Diğer Yazıları