Ahmet ZORLU

BİR ATAMA VE..

Ahmet ZORLU

Hemşehrimiz, Kayseri Milletvekili aday adayı, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı, Yillilerin çok sevdiği!  Sayın Ayhan Oğan, Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı görevine getirildi. 
Hayırlı ve mübarek olsun.
Başarı diliyorum kendisine.
Ama bu atama, iktidar partisinde bir şeylerin değişmeye başladığını göstermesi açısından çok önemli.
Zira Sayın Oğan’ı biz Kayseri’ye gelip Milletvekili aday adayı olduğunu açıklamak için basın toplantısı düzenlediği gece, görünmez bir elin basın toplantısına yerel tv kanallarını göndermemesine sergilediği tepki ile biliyoruz.
Öyle ki, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanına eleştiri oklarını yöneltince, Sayın Özhaseki kendisini Belediyeye davet etmek zorunda kalmış, konulan haber ambargosu ile ilgisi olmadığını izah etmişti.
Ama buna rağmen Oğan, Kayseri’deki elitist yapıya dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş, bir anlamda kentte yilli olmayan AKP’lilerin sesi olmuştu.
Bu zaman diliminden sonra Oğan’ın Kayseri’ye ilgisi hiç kesilmedi.
Sivil Dayanışma Platformu’nu kurduktan sonra ve öncesinde sivil toplum yapılanmalarının etkinliklerinde görev aldı, sorumluluk üstlendi, konuşmacı oldu.
Bu atama, Ankara seçimlerini kaybeden Mehmet Özhaseki yerine, Sayın Cumhurbaşkanının Ayhan Oğan’ı yanına aldığını göstermesi açısından da dikkat çekici bir gelişme.
Bu atama kararının birilerinin huzurunu bozduğunu, rahatını kaçırdığını söylemek mümkün.
Gelelim Ayhan Oğan’ın, bana göre siyasal çizgisindeki önemli iki kırığa.
Bunlardan biri, Akil İnsanlar Heyeti’nde sekreter olarak görev alması.
Bilmeyenler için hatırlatıyorum.
Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Heyeti Sekreteri olarak gördük ilk onun adını.
Sanırım bu görevi konusunda Dostu ve en yakınlarındaki Sayın Süleyman Soylu’ya izahat vermiştir.
Zira Akil İnsanlar diye seçilen ve memlekete dağıtılan bu insanların bu ülkeye çok ağır bir maliyeti olduğunu söylemek gerekir. Sayın Oğan’ın da bu açılım sürecinin ne kadar yanlış bir uygulama olduğunu gördüğünü umuyor ve  sanıyorum.
Bana göre ikinci kırık ise, bir TV Kanalında sarfettiği, “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözleri.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, çadır devleti değildir, gelenekleri olan köklerini tarihinden alan bir devlettir.
Bu topraklar üzerinde yeni bir devlet kuruyoruz demek, sakat bir düşünce ve söylemdir ki, Sayın Oğan’ın da bu sözleri için ‘kastını aştı’ görüşünde olduğunu umuyorum.
Sonuç, uzun süredir sivil toplumun içinde olan ve onları örgütleyen bir isimdir Ayhan Oğan.
Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı görevinden sonra ilk el atacağı yapı da Kayseri’deki ben-sen-bizim oğlan anlayışının yıkılması için çalışmak olacaktır diye umuyorum.
Sonuç;
Ayhan Oğan’ın AKP MKYK’sında bile elde edemediği etkiyi bundan sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak elde ettiğini sanıyorum.
Sanırım teşkilatlanma konusunda da kendisine yetki ve görev verilecektir.
Daha da önemlisi, üye kaydından delege yapılanmasına, milletvekili adaylarının belirlenmesinden, belediye başkan adaylıklarının oluşturulmasına kadar kendini tek yetkili gören Kayseri’deki görünmez yapı, bundan böyle o kadar rahat satranç oynayamayacaktır.
Yani memlekette adam kalmamış gibi, 3-4 dönem Bazıları! kontenjandan adaylık koltuklarını paylaşamayacaktır.
Anladınız siz, ne demek istediğimi..

Yazarın Diğer Yazıları