Ahmet Çınar

İyi Parti oyları eriyor!...

Ahmet Çınar

Heyecanı zirve yapmış bir Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, partilerdeki çalışmalar önümüzdeki yıl yapılacak olan Yerel seçimler için tüm hızıyla sürüyor. Öyle gözüküyor ki, yerel seçimlerde de kıyasıya bir mücadeleye tanık olacağız. Bir tarafta 2018'de Yerel seçimlerde Büyük Şehirlerin Belediye Başkanlıklarını kaybeden AKP, diğer yanda da Genel Seçimlerden umduğunu bulamayan CHP arasında kıyasıya bir mücadele olacak. Özellikle AKP, kaptırdıkları Büyük Şehir Belediye Başkanlığını almak için yeni projeler hazırlığı içerisinde. Şu sıralarda bütün partiler tamamen Yerel Seçimlerle yatıp kalkıyorlar. 
Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından henüz 1.5 ay geçmiş olmasına rağmen Araştırma Şirketleri de boş durmuyor.
Metropol Araştırma Şirketinin 28 ilde 8-10 Haziran arasında yapılan ve 2.113 kişinin katıldığı anketinin sonuçlarına göre; AKP( %32.1), CHP (%21.1), Yeşil Sol Parti  (%7.9), MHP (%6.9), İYİ Parti (% 5.8), Zafer Partisi (%2.4), Yeniden Refah Partisi (% 2.4), T.İşçi Partisi % (2.1).
Kararsızlar dağıtıldıktan sonra AKP (%38.8), CHP (%25.5).
Şu bir gerçek ki, Yerel Seçimlerde de kıyasıya bir mücadele bizleri bekliyor.
Araştırma şirketinin verilerine baktığımız zaman, bir dönemin parlayan yıldızı olarak gösterilen İYİ Partideki erime dikkat çekiyor. Gerek parti içinde ve gerekse 6'lı masa döneminde ortaya koyduğu tutarsızlıklar nedeniyle Meral Akşener belki de hayatının en acıklı günlerini yaşıyor. Partisi %18'lerden bir anda %5.8'lere kadar düştü. Oysa o sağ kanadın Asena’sıydı. Hırsı, egoizmi ve tutarsız davranışları ile Türkiye’de 2. parti olacağı hesaplanan İYİ Parti’nin bir bakıma katili oluverdi bir anda.
Yaklaşan Yerel seçimler öncesi partilerde boş olan İl Başkanlıklarına atamalar yapıldı.
CHP'de Feyzullah Keskin İl Başkanlığına getirilirken AKP'de de Fatih Üzüm yeniden İl Başkanlığını üstlendi.
Feyzullah Keskin, daha önce CHP Kayseri İl Başkanlığı yapmış, 2015 seçimlerinde CHP'den Milletvekilliğine adaylığını koymuştu.
AKP İl Başkanı Fatih Üzüm ise, AKP İl Yönetim Kurulu üyeliği (2004-2009), Talas İlçe Başkanlığı (2009-2012) ve AKP Kayseri İl Başkan Yardımcılığı (2012-2015) tarihlerinde çeşitli görevlerde bulunmuştu. Son seçimden önce de geçici olarak İl Başkanlığı görevini üstlenmişti.
Öte yandan 10'ar Milletvekilliği kazanan Saadet ve Gelecek Partileri, bir araya gelerek mecliste grup kurdular. Bu iki parti de 6'lı masa sayesinde Millet Meclisinde kendilerine yer bulmuşlardı.
Türkiye'de siyaset çok şeylere gebe. Yaşarsak neler göreceğiz, neler!
 

Yazarın Diğer Yazıları