Yargıtay da onadı! 5 yıl tutuklu kalmıştı! Temizöz yine beraat etti!

Kayseri Jandarma eski Komutanı Cemal Temizöz'ün, beraat kararı Yargıtay tarafından da onandı.

Yargıtay da onadı! 5 yıl tutuklu kalmıştı! Temizöz yine beraat etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Emekli Albay Cemal Temizöz, daha önce yaklaşık 5 yıl tutuklu kaldığı ve yargılandığı davalardan beraat etti. Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1993-1995 yılları arasında işlenen 21 faili meçhul cinayetle ilgili yargılanan ve Kayseri Jandarma Komutanı olarak görev yaparken, 2009’da tutuklanan emekli Albay Cemal Temizöz, FETÖ’nün kumpas davaları arasında yer alan Balyoz davasında da yargılanmış ve beraat etmişti. 
“TÜRK SUBAYI OLARAK 31 YIL HİZMET VERDİM, 1 ÜSTÜN CESARET VE FERAGAT MADALYASI, 68 TAKDİRNAMEM VAR”
Temizöz, o günlerde yargılandığı  mahkemede “Şerefli bir Türk subayı olarak 31 yıl hizmet verdim. 1 üstün cesaret ve feragat madalyası, 68 takdirname, 4 nakden ödüllendirme, 2 üstün birlik başarı ödülü aldım. Hesaplaşmak ve öç almak isteyenler görevim gereği mücadele ettiğim cemaat yapılanmasının ve halk mahkemelerini kurarak yargılamalar yaptıkları, kurtardık dedikleri bölgede oluşturdukları modeli bozarak devletten rehin alınanları geri aldığım için PKK terör örgütünün hedefinde oldum. Sonunda cemaat cephesinin kurduğu oyunla PKK cephesinin önüne atıldım. Terörist gibi yakalanan bazı kişiler şantajla gizli tanık haline getirilebiliyor. Gizli tanıkların ifadelerinden neden böyle yaptıkları ortaya çıkmıştır. Benimle ilgili hesaplaşma 2006 yılında başlamıştır” şeklindeki savunmasıyla da dikkat çekmişti.
YARGITAY DA BERAAT KARARINI ONADI
FETÖ kumpasları ile birlikte hedefe konulan ve Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde de, gizli tanıkların iddialarının ardından  ‘Adam öldürmeye azmettirmek’, ’Adam öldürmek ve devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak’la suçlanan emekli Albay Cemal Temizöz hakkında yeterli ve inandırıcı delil bulunmaması nedeniyle tüm suçlardan daha önce beraat kararı verilmişti. Ancak bu karar, daha sonra temyiz başvurusu üzere Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi de mahkemenin verdiği beraat kararını onadı. Böylece,  FETÖ kumpaslarıyla 5 yıl tutuklu kalan ve yargılanan Kayseri Jandarma eski Komutanı, emekli Albay Cemal Temizöz, hakkındaki tüm suçlamalardan bir kez daha beraat etmiş oldu.