Dikkat çeken ayrıntı! MHP'li vekilin Hızlı tren 'Kehaneti' tutacak mı?

Kayseri'de dün hızlı tren ile ilgili yeni bir söz daha verildi. Buna göre hızlı tren için işaret edilen yeni tarih 2025-2026! İşte dün yaşanan bu gelişme akıllara yıllar önce MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un hızlı trenle ilgili yaptığı 'planlamayı' hatırlattı!

Dikkat çeken ayrıntı! MHP'li vekilin Hızlı tren 'Kehaneti' tutacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kayseri’de yılan hikayesine dönen 142 km’lik hızlı tren projesiyle ilgili yaptığı açıklamada,  “Hızlı tren projemizin ihale işlemlerine başladık, bu ay içinde bitireceğiz inşallah. Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Demir Yolu Projemizin çift hat şeklinde yapacağız. Projeyi 4 yılda tamamlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Karaismailoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, Kayseri’de hızlı trenin hayata geçirileceği tarih 2026 olarak öngörülüyor. Ortaya çıkan bu yeni söz akıllara MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un, 2019 yılında yaptığı açıklamaları getirdi. Aynı zamanda Meclis Plan, Bütçe Komisyonu Üyesi olan MHP’li Ersoy, o günlerde yaptığı açıklamada, 2026 yılına işaret etmişti.
ERSOY, “2020-2026 YILINA DENK GELİYOR” DEMİŞTİ!
“Hızlı tren ile ilgili 2021 yılında yapılmasını bekliyoruz” diyen Ersoy, yaklaşık üç yıl önce yaptığı açıklamada,  “Üzülerek söylüyorum ki ihalesi yapılmasına rağmen ödenek yetersizliği nedeniyle ihale iptal edildi.  2025 yılına kadar ´Hızlı Tren´ görünmüyor,  demiştim. Neden 2025? Örnek veriyorum, 2019 yılı yatırım programında yok, yani 2019 yılında ihale de yok. 2020´de bunu ihale ediyor olsanız, bunun alt yapısıyla birlikte 5-6 yıllık bir süreci ortaya koysanız, 2020-2026 yılına denk geliyor” ifadelerini kullanmıştı.
Ersoy’un yine o günlerde yaptığı, “Oysa ki 140 km´lik bir hat. Yapılmayacak bir hat değil. Hatta defalarca bununla alakalı Kayseri´de sözler verildi, ama ben net söylüyorum, Hızlı Tren yok” açıklamaları da dikkat çekmişti.
BAKAN KARAİSMAİLOĞLU, GEÇTİĞİMİZ YIL HIZLI TREN İLE İLGİLİ ERSOY’A CEVAP VERMİŞ, ERSOY’DA “YAPIMINA BAŞLAMA TARİHİ: 2021, TAMAMLANMA TARİHİ: 2024” AÇIKLAMASI YAPMIŞTI!MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, 2020 Kasım ayında yine hızlı tren konusuyla ilgili bir açıklama daha yapmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü Meclis Plan Bütçe Komisyonu toplantısı sonrasında açıklama yapan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, hızlı tren projesinin 2024 yılında tamamlanacağını açıklamıştı. Ulaştırma Bakanından yönelttiği soruya  yanıt geldiğini belirten Ersoy, şunları söylemişti: Kayseri’ye Yüksek Hızlı Tren Proje sorumuzun cevabını Ulaştırma Bakanımız ilgili  bürokratlarından bilgi notu alarak bütçe görüşmelerinde açıkladı. Yapımına başlama tarihi: 2021. Tamamlanma tarihi: 2024. Konunun takipçisiyiz. Bizim Sevdamız Kayseri. Ortaya çıkan bu tablo hızlı trenle ilgili tartışmaların sürdüğü bu dönemde “MHP’li vekilin hızlı tren 'kehaneti' gerçekleşecek mi?” dedirtti.