'Tüm partiler bize saldıracak'

Zafer Partisi Kayseri Sorumlu Genel Merkez Kurucusu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Avukat İsmail Tanrıöven Zafer Partisi'nin 5. sıraya yükseldiğini açıkladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

'Tüm partiler bize saldıracak'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Zafer Partisi Kayseri Sorumlu Genel Merkez Kurucusu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Avukat İsmail Tanrıöven Zafer Partisi'nin 5. sıraya yükseldiğini açıkladı. Tanrıöven X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, 'Yarın Milletvekili Genel Seçimleri yapılacak olsa' oyunuzu kime verirsiniz sorusunun vatandaşlara yöneltilerek bir kamuoyu araştırması yapıldığını bildirdi.

Tanrıöven listede Zafer Partisi'nin Türkiye genelinde yapılan bu araştırmada yüzde 6 oy alarak, AK Parti, MHP, CHP ve DEM Parti'nin ardından 5. sırada yer aldı.

Partilerin oy oranları ise şu şekilde açıklandı:

AK Parti 32,6

MHP 10,9

CHP 22,0

DEM Parti 8,7

Zafer Partisi 6,0

İYİ Parti 4,9

Yeniden Refah Partisi 4,6

TİP 4,1

Diğer 6,0

Kamuoyu araştırmasını yapan firma, 8-15 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılan kamuoyu araştırmasının; örnek büyüklüğünün 2236, örneklem hata payının yüzde 95, güven düzeyinde tasarım etkisinin de yüzde 2,97 olarak hesaplandığını açıkladı.

Firma konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: "Yarın Milletvekili Genel Seçimleri yapılacak olsa, kararsızlar dağıtıldıktan sonra, AK Parti yüzde 32,6; MHP yüzde 10,9; CHP yüzde 22; DEM Parti yüzde 8,7; Zafer Partisi yüzde 6, İYİ Parti yüzde 4,9; Yeniden Refah Partisi yüzde 4,6 ve TİP yüzde 4.1 oy alıyor görünmektedir.

Doğrudan tercihlerde, AK Parti yüzde 24,7; MHP yüzde 8,3; CHP yüzde 16,7; DEM Parti yüzde 6,6; Zafer Partisi yüzde 4,6; İYİ Parti yüzde 3,7; YRP yüzde 3,5 ve TİP yüzde 3,1 oy alıyor görünmektedir. 'Kararsız ve oy kullanmayanların' oranı toplam yüzde 24,2 iken diğer partilere oy vermeyi düşünenler yüzde 4,6'dır. Kararsızlar dağıtıldığında AK Parti, Mayıs seçimlerine göre 3 puan oy kaybetmiştir. AK Parti'deki bir aylık erime ise yaklaşık 1 puan olarak görülmektedir. MHP ise 14 Mayıs'ta ulaştığı oy oranını bu ay da korumayı başarmıştır."

'Tüm partiler bize saldıracak'

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı ise Tanrıöven'in paylaşımını alıntılayarak yaptığı paylaşımla 'Türkiye'nin en büyük 5. partisiyiz.' dedi. Parti yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin en büyük 5nci partisiyiz. Bu şu demek, önceden bize sadece Akp saldırıyordu. Şimdi altımızdaki, üstümüzdeki tüm partiler bize saldıracak."