Ticaret Odası Başkanı Gülsoy'dan, Mülteci çıkışı: Ülkemiz için endişeliyiz!

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy'un, mültecilerle ilgili çıkışı dikkat çekti. Gülsoy, 'Endişeliyiz' ifadelerini kullandı.

Ticaret Odası Başkanı Gülsoy'dan, Mülteci çıkışı: Ülkemiz için endişeliyiz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, mültecileri kimse gönderemeyeceğini savunarak, bu konuda gündeme damgasını vuran açıklamalar yapmıştı.


ÖZHASEKİ VE GÜLSOY AYRI DÜŞTÜ!

Katıldığı bir TV programında konuşan Özhaseki, “Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüz binlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar. Kayseri sanayisinde de öyle. İşçi bulamıyorlar, bu adamlar çalışıyor."  dedi.
Özhaseki’nin iş hayatında Suriyelilerin önemli bör görev üstlendiklerine ve sanayiyi ayakta tuttuklarına yönelik açıklamaları dikkat çekerken, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy’un açıklamaları ise farklıydı. 
“Devletimizden göçmenlerle ilgili acil olarak bir düzenleme yapılmasını beklemekteyiz” diyen Gülsoy, “Ülkemizde yeteri kadar göçmen varken başka ülkelerden farklı yapıdaki göçmenlerin ülkemize gelmelerinin belki kısa vadede olmasa bile orta ve uzun vadede ülkemiz için farklı sorunlar yaşanmasından endişe etmekteyiz” dedi.


“ÜLKEMİZ İÇİN FARKLI SORUNLAR YAŞANMASINDAN ENDİŞE ETMEKTEYİZ”
Göçmenlerle ilgili yaşanan tartışmalara değinen Gülsoy, Ticaret Odası Temmuz ayı Meclis toplantısında şu ifadeleri kullandı:  “Nerede bir mazlum görsek, nerede zulme uğramışları görsek devlet olarak ve birey olarak her zaman kucak açtık ve açmaya da devam edeceğiz. Lakin son zamanlarda özellikle bize yakın coğrafyalardaki iç karışıklıklardan ötürü ortaya çıkan düzensiz göçmenlerle ilgili batı ülkelerin bizim bu yumuşak karnımızı kullanmaya çalışıp, tüm dünyanın problemi olan bu göçmen krizini ülkemiz üzerinden çözmeye çalışmalarını doğru ve ahlaklı bulmuyoruz. ‘Demokrasi getireceğiz’ adı altında bu ülkelerde iç karışıklıklara sebep olan, ülkelerin esas işleri bitip geri çekildiklerinde kalan sorunları bizim üzerimizden çözmeye çalışmalarını kabul etmiyoruz. Ülkemizde yeteri kadar göçmen varken başka ülkelerden farklı yapıdaki göçmenlerin ülkemize gelmelerinin belki kısa vadede olmasa bile orta ve uzun vadede ülkemiz için farklı sorunlar yaşanmasından endişe etmekteyiz. Devletimizden göçmenlerle ilgili acil olarak bir düzenleme yapılmasını beklemekteyiz” dedi.