Özhaseki'nin örnek verdiği isimle ilgili şok iddia: Bunu ikinci kez yaşamak istemiyorum!

Özhaseki'nin okumuşlar ve yazmışlar var, dediği ve örnek gösterdiği Suriyeli ve aynı zamanda iç savaş öncesi Halep'in Belediye Başkanı olan Maan Chibili ile ilgili olarak İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ ise dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Özhaseki'nin örnek verdiği isimle ilgili şok iddia: Bunu ikinci kez yaşamak istemiyorum!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, mültecileri kimse gönderemeyeceğini savundu.

Katıldığı bir TV programında konuşan Özhaseki, ‘Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüz binlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar. Kayseri sanayisinde de öyle. İşçi bulamıyorlar, bu adamlar çalışıyor. ‘ ifadeleriyle dikkat çeken Özhaseki yeni bir tartışmayı alevlendirdi.

ÖZHASEKİ: MESELA BİRİSİ ANTEP’YE ŞİMDİ DANIŞMANLIK YAPIYOR. HALEP’İN BELEDİYE BAŞKANI

Diğer yandan Özhaseki, aynı programda AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Dr. Asım Güzelbey’in, Suriyeli danışman yaptığı, ülkesindeki iç savaştan kaçan Halep Belediye Başkanı Maan Chibili’yi örnek gösterdi.
Suriyelileri kimsenin gönderemeyeceğini savunan Özhaseki, ‘Kimsenin bir tas çorbası eksilmedi. Ekonomiye katkıları var. Sanayiyi onlar ayakta tutuyor bazı şehirlerde. Çokta okumuşları, yazmışları var.  Benim tanıdığım  Belediye başkanları var.  Yüksek mimar falan. Fransa da okullar bitirmişler. Mesela birisi Antep’ye şimdi danışmanlık yapıyor. Halep’in belediye başkanı. Fransa’da, Sorbonne’da okul bitirmiş mimar, yüksek mimar. Profesör üstelik.  Ne yapacaksınız bu insanları kovacak mısınız? Hassas çalışılması gereken konular. Bunları da kimse gönderemez’ ifadelerini kullandı.

ÖZHASEKİ’NİN ÖRNEK GÖSTERDİĞİ İSİMLE İLGİLİ ÖZDAĞ’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Özhaseki’nin ‘okumuşlar ve yazmışlar var’ dediği ve örnek gösterdiği Suriyeli ve aynı zamanda iç savaş öncesi Halep’in Belediye Başkanı olan Maan Chibili ile ilgili olarak İstanbul Milletvekili  ve aynı zamanda Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ  ise dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Özdağ da dün katıldığı bir TV programında Suriyeli Maan Chibili’yi örnek gösterdi, ancak düşündüren ifadeler kullandı. 
Mülteciler konusunun beka sorunu olduğunu dile getiren Özdağ, Özhaseki’nin aksine Maan Chibili ile ilgili olarak, şunları söyledi: Asıl Güzelbey tarafından Halep’teki iç savaş sonrası Gaziantep’e davet edilen bu kişi kendisine teselli olsun diye Gaziantep Belediyesi’nde  görev verilmiştir, Danışmanlık görevi. Sorbonne’da (Fransa’da Üniversite) mimarlıktan mezun. Şimdi İstanbul’da bir üniversitede hocalık yapıyor. Bir süre sonra Gaziantep’i şöyle terk etmiştir; ‘Halep’te yaşadıklarımı geçmişte Gaziantep’in geleceğinde görüyorum ve bunu bir ikinci kez yaşamak istemiyorum.

‘GAZİANTEP’İ ŞÖYLE TERK ETMİŞTİR: HALEP’TE YAŞADIKLARIMI GEÇMİŞTE, GAZİANTEP’İN GELECEĞİNDE GÖRÜYORUM VE BUNU BİR İKİNCİ KEZ YAŞAMAK İSTEMİYORUM’

Konuşmasında ‘Biz Suriyelilere karşı  kini temsil etmiyoruz. İnsani yaklaşımlarla Suriyelilerin vatandaşlarına dönmesine, Türkiye’nin iç savaş içine sürüklenmesini önlemek için mücadele veriyoruz. Şu an Türkiye’nin değişik yerlerinde Suriye mafyası oluşmuştur’ diyen ve bu konuda yaşanan bazı asayiş olaylarına dair örneklerde veren Prof Dr Ümit Özdağ, şu ifadeleri kullandı: Devlet, kendi  vatandaşlarının huzurunu, mutluluğunu, sağlığını ve can güvenliğini sağlamak için var. Geçtiğimiz süreci en çarpıcı ifade edenlerden bir tanesi Halep’in son iç savaş öncesindeki belediye başkanı olan  zattır.  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Asıl Güzelbey tarafından Halep’teki savaş sonrası Gaziantep’e davet edilen bu kişi, kendisine teselli olsun diye Gaziantep Belediyesi’nde  görev verilmiştir, Danışmanlık görevi. Sorbonne’dan mimarlıktan mezun. Şimdi İstanbul’da bir Üniversitede hocalık yapıyor. Bir süre sonra Gaziantep’i şöyle terk etmiştir; ‘Halep’te yaşadıklarımı geçmişte, Gaziantep’in geleceğinde görüyorum ve bunu bir ikinci kez yaşamak istemiyorum. Bakın tekrar ediyorum.  Halep’te geçmişte yaşadıklarımı Gaziantep’in geleceğinde görüyorum ve bunu bir ikinci kez yaşamak istemiyorum. Ben kendi şehrimden bahsediyorum, Gaziantep’ten. Halep’in Belediye  başkanının gördüğü bu. Biz Suriyelilere karşı  kini temsil etmiyoruz. İnsani yaklaşımlarla Suriyelilerin vatandaşlarına dönmesine, Türkiye’nin iç savaş içine sürüklenmesini önlemek için mücadele veriyoruz. Şu an Türkiye’nin değişik yerlerinde Suriye mafyası oluşmuştur.

2013’TE ÇALIŞMA İZNİ ALARAK, BELEDİYEDE GÖREVE BAŞLAMIŞTI! ŞİMDİ İSTANBUL’DA O ÜNİVERSİTEDE  ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

2013 yılında Suriye'deki savaştan dolayı ülkesinden kaçmak zorunda kalan Halep Belediye Başkanı Maan Chibili, bakanlıktan çalışma izni alarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey'in danışmanı olmuştu. Suriye'deki iç karışıklığın baş göstermesinin ardından önce Katar'a yerleşen Chibili, 2004-2014 yılları arasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Asım Güzelbey'in davetiyle Gaziantep'e yerleşmiş ve Fen İşlerinde göreve başlamıştı.
Şu an İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi (BAÜ)  Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Halep Belediyesi Eski Başkanı Maan Chibli’nin, ‘Orta Doğu ve Batı Asya'da Yerel Yönetim Sistemleri’ üzerine kitabı da bulunuyor.  
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey, eski danışmanı Maan Chibili'yi (sağda) İstanbul'da ziyaret etmiş ve bu fotoğrafı paylaşmıştı.