Talas'ta Emekli Öğretmen Hırsızlık Mağduru Oldu

Talas'ta Emekli Öğretmen Hırsızlık Mağduru Oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas’ta oturan emekli öğretmen Murat Aydın, hırsızların kurbanı oldu. Hırsız ya da hırsızlara seslenen Aydın, “Evimi boşalttınız, eşya alacak gücüm yok. Eşyalarımı getirin, şikayetçi olmayacağım” dedi.

 

Talas İlçesi Akçakaya Mahallesinde yaşanan hırsızlık olayı emekli öğretmen Murat Aydın’ı mağdur etti.

Evinin kapısının kilidi kırılarak içeri giren hırsızların beyaz eşyadan sobaya, fırından kömüre, çeyizlik eşyalardan televizyona kadar birçok eşyayı çalarak, kaçtıklarını belirten Aydın,  çalışan eşyaların yerine yenisini alacak gücünün olmadığını söyledi.

Aracının lastiklerinin yanı sıra salça, peynir ve su anahtarlarının bile çalındığını kaydeden Aydın, hırsızlara da seslenerek, “Çaldıklarınızı getirin, şikayetçi olmayacağım” dedi.

 

Aydın, şunları söyledi: “Ben 6 ay köyde 6 ay Kayseri’deki evimde kalıyorum. Burası bana annem ve babamdan kalan bir ev. Memur imkanlarımla burasını düzenlemiştim. Ama son 1,5 ay içerisinde bu mahallede 3 tane hırsızlık olayı yaşandı. Buradaki komşum bana kapınız açık diye haber verdi. Eşim buraya geldiğinde mutfağın kapısının açık olduğunu görmüş. İçeride bulunan beyaz eşyanın tamamımı götürmüşler. Diğer odadaki kapıyı da kırmışlar. Odada bulunan televizyonu sökmüşler götürmüşler. Yine ağır olan sobayı da almışlar. Aldıkları turbo soba 140 kilo. Bunu bir kişinin götürmesi imkansız. Bütün beyaz eşyamız sıfır alınmıştı. Bu olayı bir kişinin yapacağı iş değil. Evin aşağısında kızım çeyizi vardı onu da götürmüşler. Birer ton odun ve kömür vardı onları da almışlar. Arabamın 4 tane yazlık lastikleri, salçalar, peynirler, gıda ürünleri, su anahtarları kadar hepsini almışlar. Bu olayı duyan hemşerilerim bana geçmiş oldun diyorlar. Ben emekli öğretmenim. Ben köyümü de çok seviyorum. Sen emekli oldun sana ihtiyacımız var. Seni muhtar yapacağız dediler. Böyle bir durum olunca benim önümü kesmek için yapılmış bir hareket olduğunu düşünüyorum.”dedi. Haber: Emre POLAT