Düşündüren itiraf!

Düşündüren itiraf!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediyesi Erciyes Üniversitesi Çocuk Hematoloji, Onkoloji ve Kemik İliği Servisi’ni yeniledi! Servis çalışanlarını ve hastalar rahata erdi. Bundan böyle serviste hastaları çifter çifter yatmayacak, enfeksiyon bulaşma riski azalacak.

 Melikgazi Belediyesi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Servisi ve Kemik İliği Transplantasyon  Ünitesi yeniledi. Yapılan tadilatların ardından servisin önceki halinin aksine daha ferah bir ortamda hizmet vermeye başladığı ifade edildi.

 Servisin yeni halinin hizmete girmesi nedeniyle açılış töreni düzenlendi. Törene,  Melikgazi Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Muhammed Güven,  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru,  Çocuk Hematoloji Onkoloji Ana Bilim Dalı  Başkanı ve aynı zamanda kısa adı KANKA olan Kansere Karşı Birlik Derneği Başkanı Prof. Dr. Musa Karakürkçü, Üniversite öğretim üyeleri katıldı.

 “CİDDİ SORUNDU, ENFEKSİYONLAR BİRBİRLERİNE BULAŞIYORDU”

Törende konuşan Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Musa Karakükçü, “Önceleri bu serviste hastaları çifter çifter yatırıyorduk. Enfeksiyonlar birbirlerine bulaşıyordu. Bu büyük bir sıkıntıydı. Bu sıkıntıdan kurtulduk” açıklamasıyla dikkat çekti.

Karakükçü,  “Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisimiz Melikgazi Belediye Başkanı Memduh beyin ve belediyemizin katkılarıyla yenilendi. Biz bu işten dolayı çok mutluyuz. Biz daha önceleri bu serviste hastaları çifter çifter yatırıyorduk. Buda ciddi bir sorundu. Çünkü bir kanser hastasının bir odada ikişer tane çocuk ve anneyle kalması bizim için ciddi bir sorundu. Enfeksiyonlar birbirlerine bulaşıyordu. O yüzden bütün hastalarımıza tek kişilik odalar verelim, odaların içerisinde banyosu, tuvaleti olsun ve aileler bu şekilde rahat etsin istiyorduk. Böyle bir hastalık zaten zor bir hastalık. Aile zaten sıkıntılar çekiyor. Hiç olmaz burada rahat ettirelim diye düşündük” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ise, Kayseri’de kurumlar arasında güzel bir birliktelik ve iş birliğinin olduğunu söyledi.

Erciyes Üniversitesi’nin bir bölge hastanesi olduğunu ve İç Anadolu bölgesine hizmet verdiğini ifade eden Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven, son teknolojik cihaz ve araçlarla donatılan Çocuk Hematoloji Ve Onkoloji Servisi’nin Melikgazi Belediyesi’nce tadilatının yapıldığını belirtti.

“ARTIK ÇOCUKLAR TEK  KİŞİLİK ODALARDA KALACAK”

Güven “Çocuklara özel böylesine güzel bir servisin Kayseri’de bulunmasının hem üniversite hem de Kayseri ve bölge şehirler açısından bir kazanç. Melikgazi Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.

Yapılan tadilat sonrasında artık çocuklar tek  kişilik odalarda kalacak ve tedavileri yapılacak.Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“TADİLATI YAPILAN SERVİS DAHA ETKİN VE DAHA YAYGIN HİZMET VERECEK”

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da kurumlar arası işbirliğinin önemli olduğunu dile getirdi. Büyükkılıç, “Belediye Üniversite işbirliği ve dayanışmasına iyi bir örnek teşkil eden çalışmayı Kayseri halkımızın hizmetine sunuyoruz. Çocuk Hematoloji Ve Onkoloji Servisi aynı zamanda bir eğitim merkezi olacaktır. Dolayısı ile hem laboratuar hem de eğitim alanın da hizmet vermesi bizleri mutlu etmektedir. Bu tadilatı yapılan servis ünitesi bundan böyle daha etkin ve daha yaygın hizmet verecektir. Şehrimize ve bölgenize hayırlı olsun” Açılış töreni sonrasında Rektör Prof. Dr. Muhammed Güven, Başkan  Memduh Büyükkılıç’a desteklerinden dolayı günün anısına teşekkür plaketi verdi.  Davetliler daha sonra yeniden düzenlenen üniteleri gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

(Haber Merkezi-Cafer ZENGİN)