Tabip Odası Başkanı: Söyleyecek sözlerimiz var. Biraz sabır lütfen…

Doktorların maaşlarına 2 bin 500 ile 5 bin TL arasında artış getirecek önerge TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu gelişme sağlık çalışanları arasında ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle yeni bir tartışmayı alevlendirdi.

Tabip Odası Başkanı: Söyleyecek sözlerimiz var. Biraz sabır lütfen…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hekimlerin maaş ve emeklilik ek göstergeleriyle ilgili düzenlemeyi içeren önerge Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Emeklilikte pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler (diş hekimleri dahil) 17 bin olan ek göstergeleri 40 bine çıktı. Düzenlemeyle pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira ek gösterge zammı yapılacak.
Bu gelişme sağlık çevrelerinde yeni bir tartışmayı da alevlendirdi. Bazı sağlık sendikaları, sağlık çalışanları arasında ayrımcılık yapıldığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi. 
"HALİ ACINASIDIR"
Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin de yapılan bu yöndeki eleştirilerin ardından açıklama yaptı. Şahin, “Mesleğimizin maaşa odaklı konuşmalarla ağızlara sakız edilmesi çok çirkindir. Hele de siyasi kararlara sözde tepki gösterip tepkisinin odağına doktorları koyanlar var ki, bunların hali acınasıdır. Dün açıklanan ‘zamlar’ konusunda söyleyecek sözlerimiz var. Biraz sabır lütfen” dedi.