AK Partili Elitaş: AK Parti döneminde siyasette hem liyakat hem de ahlak var!

AK Parti Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, '19 yıldır idare ettiğimiz AK Parti iktidarı döneminde, siyasette hem liyakat vardır hem de ahlak vardır' dedi. Türkiye'nin büyümede önemli bir başarı elde ettiğini ve çiftçi haneli rakamlara ulaştığını dile getiren Elitaş, dövizde yaşanan tabloya da, 'Şu anda döviz kurlarının yeni sisteme adaptasyonuyla ilgili bir dalgalanma söz konusu' değerlendirmesinde bulundu.

AK Partili Elitaş: AK Parti döneminde siyasette hem liyakat hem de ahlak var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili ve aynı zamanda partisinin Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Bugün, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya attığı, ihracat odaklı büyüme, istihdam ve yatırım amaçlı bir ekonomi politikası sadece bugün bulunmuş bir mesele değildir. 1923 İzmir İktisat Kongresi’nden başlayan ve o günden bu tarafa, özellikle de 1983 yılında rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ihracat odaklı büyümeyi tercih etmesiyle Türkiye'nin yeni bir büyüme atmosferi ortaya çıkmıştır” diye konuştu.
“19 YILDIR İDARE ETTİĞİMİZ AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE, SİYASETTE HEM LİYAKAT VARDIR HEM DE AHLAK VARDIR”
Elitaş, “Şu gerçeği altını çizerek ifade ediyorum ki, 19 yıldır idare ettiğimiz AK Parti iktidarı döneminde, siyasette hem liyakat vardır hem de ahlak vardır. Bunu, muhalefet anlamayabilir, görmeyebilir ama yüce milletimiz bu değerlerin olduğu konusunda hemfikir. Nitekim, bugüne kadarki yapılan bütün ibralaşmalardan sandıklarda bu gerçek ortaya çıkmıştır” dedi.
“MİLLETVEKİLİ MİLLETİN VEKİLİDİR; MİLLETİN DERT VE İSTEKLERİNİ, DİLE GETİRMEK, ÇÖZÜM YOLLARINI BULMAK MİLLETVEKİLLERİNİN ESAS GÖREVLERİDİR”
Muhalefeti de eleştiren Elitaş, şunları söyledi: Herkesin  derdi olabilir, bu dertleri farklı şekilde dile getirebilir ama bunu sokaklara dökülerek sokak ağzıyla ifade etmek şeklinde değil, insanları nümayişe, insanları hukuki olmayan, gayrihukuki yöntemlere teşvik etmek, o söylemlerle ifade etmek bir siyasetçiye yakışan üslup ve tarz değildir. Milletvekili milletin vekilidir; milletin dert ve isteklerini, onların dilek ve temennilerini Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getirmek, çözüm yollarını bulmak milletvekillerinin esas görevleridir. Eğer milletin vekilleri görevini yapamadığı ve bunu yapamadığından kaynaklı olarak millete ‘Hadi yürüyün, hadi nümayiş yapın, hadi farklı farklı eylemlerde bulunun’ demek maalesef, muhalefet partilerinin acziyet içinde bulunduğunun en önemli göstergesidir.
“ŞU ANDA DÖVİZ KURLARININ YENİ SİSTEME ADAPTASYONUYLA İLGİLİ BİR DALGALANMA SÖZ KONUSU”
Pandemiye rağmen Türkiye’nin büyüdüğünü savunan AK Partili Elitaş, “Bugün de pandemi sürecinde kapanan bir dünyanın, 2020 yılında tüm dünyadaki ekonomilerin ya sıfır ya da negatif büyümeyle karşılaştığı bir dönemde Türkiye, 1,8’lik bir büyümeyle 2020 pandemi sürecini atlatan ve 2021 yılı ekonomik büyümesini de çift haneli rakamlara çıkarma başarısını göstermiştir. Şu anda döviz kurlarının yeni sisteme adaptasyonuyla ilgili bir dalgalanma söz konusu. Umuyoruz, diliyoruz, en yakın bir gelecekte bu istikrarı sağlayacak ve su, yolunda mecrasını bulacak, inşallah, hedefine ulaşacaktır. Bugün, Türkiye eğer pandemi sürecinde ortaya çıkan iklimden pozitif bir katkı sağlayabildiği takdirde, Türkiye'nin hem gayrisafi millî hasılasında hem de ‘orta gelir tuzağı’ dediğimiz sistemden çıkmasının en önemli yollarında biri olacak diye inanıyorum.