Sürpriz faiz kararına Dolar ve Euro nasıl tepki verdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faizi yüzde 50'ye çıkarttı. Karar sonrasında Dolar ve Euro'da neler yaşandı! Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Sürpriz faiz kararına Dolar ve Euro nasıl tepki verdi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ülkemizde yatırımcılar, şirketler, piyasalar ve vatandaşlar tarafından yakından takip edilen döviz kurları dolar ve euro Kayseri'de de ilgiyle takip ediliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) 21 Mart Perşembe günü yaptığı toplantıda Mart ayı repo (politika) faizini yüzde 45'den yüzde 50'ye çıkardığını açıkladı. Kurul, piyasaların beklentisi olan 'faiz kararı aynı kalır' düşüncesinin tersinde bir karar açıklayarak adeta sürpriz yaptı ancak kararın döviz kurlarındaki etkisi sınırlı oldu. 35.40 TL civarında işlem gören euro kuru karar sonrası 34.55 TL'yi test ederken 32.35 TL civarında işlem gören dolar kuru 31.73 TL'yi gördü.

18 Mart 2024 haftasına dolar kuru 32.32 TL civarında başladı. Dolar, serbest piyasada geçen hafta Cuma günü kapanışını 32.05 TL'den yaparken, hafta içinde en yüksek Salı günü 32.57 TL'yi gördü ve en düşük ise Perşembe günü 31.72 TL'yi kaydetti.

Öte yandan, euro serbest piyasada 18 Mart haftasına 34.98 TL seviyesinde başladı. Haftanın kapanışında ise 22 Mart Cuma günü euro kuru 34.59 TL olarak kaydedildi. Euro, hafta içinde en yüksek 35.54 TL'yi görürken, en düşük seviye 34.31 TL oldu. 

Gelecek hafta ekonomik takvimde yer alan önemli verileden "Para Politikası Toplantı Özeti" açıklamaları yakından takip edilecek.