Sultan Sazlığı'nda ne yapılıyor?

Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda çevre temizliği ve bakım çalışmaları yapılıyor. Yaklaşık 1200 ve 2300 metre uzunluğundaki yollar, doğal göllere uzanan rotalarıyla ziyaretçilere benzersiz bir deneyim vadediyor. Detaylar Kayseri haberinde...

Sultan Sazlığı'nda ne yapılıyor?

Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda hummalı bir çalışma var.

Bir araştırmaya göre 301 kuş türünün kaydedildiği Sultan Sazlığında kuşların 80’den fazlasının kuluçkaya yattığı tespit edildi..

Sultan Sazlığı'nda ne yapılıyor?

Kuş cenneti Afrika ile Avrupa arasındaki iki ana kuş göçü yolunun kesişme noktasında yer alıyor. 2020 yılında kesin korunacak hassas alan ilan edilen Sultan Sazlığının adı Osmanlı Sultanı IV. Murat'ın 1636 Revan Seferi'ne giderken 3 ay boyunca ordusuyla burada konaklamasından aldığı biliniyor. Kayseri'nin Develi, Yeşilhisar ve Yahyalı ilçeleri arasında kalan Sultan Sazlığı, Türkiye'nin en önemli kuş cennetlerinden biri olarak yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor. 

Sultan Sazlığı'nda ne yapılıyor?

Kış ayının yerini yavaş yavaş bahara bırakmasıyla birlikte Sultan Sazlığında ziyaretçiler için, yol çalışmaları yapılıyor. Su üzerindeki ahşap yürüyüş yolları sağlamlaştırılıyor. Parkın çevre temizliği ve bakım çalışmaları yapılıyor, tadilata alınan yollar bakımından geçiriliyor. Yaklaşık 1200 metrelik bir yürüyüş yolunun yanı sıra 2300 metrelik bir diğeri, ziyaretçilerin daha güvenli ve huzur içinde yapacağı yürüyüşleri sağlaması amaçlanıyor.

Sultan Sazlığı'nda ne yapılıyor?

Her iki yolun da varış noktaları, park içinde bulunan iki ayrı göle uzanıyor, böylece ziyaretçiler farklı manzaraları keşfetme fırsatı buluyor. Çalışmaları sırasında, doğal ortama zarar verilmemesine dikkat edilirken, canlılar için de büyük bir özen gösteriliyor. Sultan Sazlığındaki yürüyüş yolları yenilenirken, doğaseverler, kuş gözlemcileri ve fotoğraf tutkunlarını yeni sezonu açmak için gün sayıyor.