Su tepkisi: Seçim mi aklınızı başınıza getirdi?

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, dün katıldığı bir açılışta suya yüzde 30 indirim daha yaparak Kayseri'de suya toplamda yüzde 50 oranında bir indirim yaptıklarını açıkladı. Başkan Büyükkılıç'ın bu açıklamaları muhalefet tarafından eleştirilere neden oldu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Su tepkisi: Seçim mi aklınızı başınıza getirdi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, dün katıldığı bir açılış programında usya yüzde 30 daha indirim yaptıklarını açıkladı. Geçtiğimiz ay meclis toplantısında da yüzde 20 indirim yaptıklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, böylelikle Kayseri’de suya yüzde 50 oranında bir indirim yapıldığını paylaştı.

Büyükkılıç’ın indirim açıklaması muhalefet tarafından tepkilere neden oldu. CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin de, eleştirilerde bulunarak “seçim için yaptılar” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri il Başkanı Feyzullah Keskin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Madem suda %50’lik indirim yapılabiliyordu da şimdiye kadar niye yapmadınız? Seçim yatırımı olduğu gün gibi ortada, madem bu iş olabiliyordu da daha önceleri nerelerdeydiniz? Hani maliyet pahalıydı hani suya zam yapmak zorunluydu tabi 31 Mart seçimi Büyükkılıç’ın aklını başına getirdi. Çünkü anketlerde oylar düşüyor kamuoyunda ‘yeter artık hep aynı kişiler mi şehri yönetecek niye kimse oturduğu yerden kalkmak istemiyor’ sitemi aklılarını başlarına getirdi ve suya üst üste iki kez indirim yaparak vatandaşı düşündüklerini kanıtlamaya çalışıyorlar. O halde doğalgaz ve elektriğe de indirim yapında samimiyetinizi görelim “ dedi.

‘Her yer AKP bayrağı, her yer çadır’

Kayseri sokaklarının, caddelerinin yine bayraklarla süslendiğine de değinen İl başkanı Keskin, ”Bu değirmenin suyu nerden geliyor. Her yer AKP bayrağı, her yer çadır. Vatandaşın parasını siyasi yatırım olarak harcıyorlar. AKP genel başkanı geliyor diye meydandaki kırık dökük parkeleri de yeniliyorlar daha önce basın yazdı, TV’ler bas bas bağırdı hiç oralı olmadılar ama söz konusu Genel başkanlarının mitingi olunca seferber olup taşları yeniliyor ve sağlamlaştırıyorlar yani vatandaşın şikayeti ancak Tayyip bey mitinge geliyor diye cevap buldu” şeklinde konuştu.