Simitçiler Büyükşehir Belediyesi önünde neden eylem yapıyor?

Simitçiler Büyükşehir Belediyesi önünde neden eylem yapıyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pandemi süreciyle satış yapmaları yasaklanan Simitçiler, Büyükşehir Belediyesi önünde yine eylem yaptı ve dertlerine çözüm istedi:
İŞSİZLİK TAVAN YAPTI, SIKINTIDAYIZ!
Kayseri’de Sokak simitçilerinin Büyükşehir Belediyesi önündeki eylemleri sürüyor. Simitçiler, bir kez daha belediye önünde toplanarak, yaşadıkları sorunlara çözüm istedi. 
Bir süre önce Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’tan randevu talep etmelerine rağmen kendilerine randevu verilmediğini gerekçe göstererek, belediye önünde eylem yapan simitçiler, bu eylemlerinin ardından Büyükkılıç ile görüşmüş ve taleplerini dile getirmişti. 
Yaşadıkları sorunlara çözüm bulunamadığını dile getiren ve Simitçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında bir araya gelen sokak simitçileri, geçtiğimiz günlerde bir kez daha belediye önünde toplanarak, sorunlarına çözüm istedi.
“BİRÇOK KİŞİ EKONOMİK OLARAK ÇIKMAZDA”
Dernek Başkanı Behçet Kılıç, “Simitçiler olarak Büyükşehir Belediyemiz’e sorunlarımızı anlatıp, aynı zamanda hazırladığımız projeye destek istiyoruz” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin sorunlarının çözümü konusunda kendilerine söz verdiğini anlatan Kılıç, “Simit stantlarımıza izin istiyoruz. Diğer bazı şehirlerde olduğu gibi Kayseri’de de bu işin bir düzen içinde yapılması talebimiz var. Simit satmak yasak ise belli bir standartta hazırlanmış ve diğer bazı illerde de olan örnek projelerin Kayseri’de de hayata geçirilmesini istiyoruz. Camekanlı satış noktası talebimiz var. Bu insanlar bu şehirde yıllardır simit satarak, geçimlerini sağlıyorlar. Pandemi süreci ile satışlar yasaklandı ve ekonomik olarak birçok kişi çıkmazda. 15 aydır dernek olarak bu konuda mücadele ediyoruz. Pandemiden dolayı işsizlik tavan yapmış durumda ve insanlar mağdur. Büyükşehir Belediyemizden yaşadığımız sıkıntıların giderilmesi için hazırladığımız ve yetkililere sunduğumuz projemize destek istiyoruz.”  diye konuştu.