Şehir Hastanesi'nde 'lejyon' önlemi alındı

 Şehir Hastanesi'nde 'lejyon' önlemi alındı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şehir Hastanesi’nde “Lejyon” mikrobu tespit edildi. Özellikle uzun süre kullanılmayan muslukların içerisinde üreyen mikrop konusunda Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, açıklama yaptı ve “Telaşlanacak bir durum yok” dedi.

Hastanenin belli birimlerinde kontrol amaçlı numuneler alındığını  belirten Benli, Lejyon mikrobunun hastanenin hizmete girmeyen, henüz kullanılmayan  bölümlerindeki muslukların içerisinde tespit edildiğini söyledi.  “Lejyon süre kullanılmayan muslukların içinde üreyen bir mikrop” diyen Benli, alınan numunelerin de negatif çıktığını da dile getirdi.

 

 

Kayseri Şehir Hastanesi’nde uzun süre akmayan musluklarda “Lejyon” mikrobu tespit edildi. Konu ile ilgili haber merkezimizin sorularını yanıtlayan Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, korkulacak bir durumun olmadığını söyledi.

 

 “Lejyon” mikrobu hakkında da bilgi veren Benli, “ Lejyon mikrobu böyle yerlerde tespit edilmesi doğal bir durum. Çünkü Şehir Hastanesinde hala hizmete girmeyen ve kullanılmayan bölümler var. Buradaki lavaboların ve muslukların hiç kullanılmadığını söylemek isterim. Uzun süre kullanılmayan muslukların içinde üreyen bir mikroptur. Otellerde de bu mikroba sık rastlamak mümkündür. Bizler sürekli sularımızda ve diğer tahlillerimizi kontrol ediyoruz. Lejyon mikrobunu uzun süre akmayan musluklardan ortaya çıkmıştır. Ama sonuçların pozitif çıktığı musluklardan 1 saat sonra yeniden numuneler alındı, tekrardan incelendi ve lejyon mikrobuna rastlanılmadı” dedi.

“EVLERİNİZ DE YA DA GİTTİĞİNİZ OTELLERDE MUSLUK SUYUNU BİR SÜRE AÇIK BIRAKIN”

“Burada biz öncelikle personele bilgi verdik.” İfadelerini kullanan Benli, bu konuda ateş, halsizlik gibi durumlara karşı dikkatli olunmasını istedi.  Benli, şöyle konuştu: “Korkulacak ve endişe edilecek bir durum yok. Hiç kimsede de bu mikrop tespit edilmedi zaten. Sadece uzun süre akmayan musluklarda alınan numunelerden birinde tespit edilmiştir. Ama daha sonra yeniden aldığımız sonuçlarda lejyon mikrobuna rastlanılmadı. Bu konuda vatandaşları da uyarmak isterim. Evlerinizde, gittiğiniz otellerde ya da kaldığınız bir yerde musluklardaki suyu hemen kullanmasınlar. Bir süre suyu açık bıraksınlar. Otomatikman o lejyon denilen mikrop kendiliğinden yok olacaktır.”dedi.

Haber Merkezi