SAYGISIZLIK YAPTILAR!

SAYGISIZLIK YAPTILAR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Mobilya Fuarı açıldı. Ancak fuarın açılışında yaşananlar tartışmaları beraberinde getirdi. Örneğin Bursa’daki İnegöl Mobilya Fuarı ile kıyaslama yapanlar, oraya Ankara’dan gösterilen ilgiye dikkat çekerek “Mobilyanın başkenti Kayseri bu yılda öksüz kaldı. Fuar yine sahiplenilmedi” yorumlarını yaptı. Fuara iktidar milletvekilleri dahi katılmaması dikkat çekti. Diğer yandan fuara davet edilen ve katılımın olacağı yönünde de teyitleşilen CHP İl Başkanı Ümit Özer’e, buna rağmen yer ayrılmaması tepki çekti. Özer’in yaşadığı bu durumun ardından fuar merkezinden  ayrıldığı belirtildi.

“Özrü kabahatinden beter denecek bir durum yaşanmıştır” diyen Özer, “Ben ana muhalefet partisi il başkanıyım. Davet üzerine mobilya üreticilerine, fuarı düzenleyenlere destek vermek amacıyla katılacağımı belirttim. Ne yazık ki organizasyonu yapanlar tarafından bu saygısızlığa maruz kaldım” dedi.

 OSB-TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde bu yıl 8’incisi düzenlenen ve 13 Ekim’de sona erecek Kayseri Mobilya Fuarı’nın açılışında protokol krizi de yaşandı. CHP İl Başkanı Ümit Özer’e protokolden yer ayrılmaması tepki topladı. Fuara destek vermek ve yapılan daveti geri çevirmeyerek açılış programında yer almak için fuar merkezine giden Özer, karşılaştığı tabloya tepki göstererek, alandan ayrıldı. Diğer yandan durumdan daha sonra haberdar olan OSB Başkanı Tahir Nursaçan’ın yerinden kalkarak, kendi yerini vermek istediği, ancak Başkan Özer’in bu durumu kabul etmeyerek, yapılanın saygısızlık olduğunu belirttiği ifade edildi.

“ÖZRÜ KABAHATİNDEN BETER DENECEK BİR TABLO YAŞANMIŞTIR”

Yaşananlarla ilgili haber merkezimize konuşan CHP İl Başkanı Ümit Özer, CHP olarak toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, “Biz davet edildiğimiz her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Hele hele öksüz bırakılan, iktidar tarafından ilgi gösterilmeyen mobilya fuarına da ayrı önem veriyoruz. Oradaki üreticilerimizin, iş adamlarımızın yanında olduğumuzu göstermek, onların bu etkinliğinde yanlarında olmak istediğimizi göstermek istedik. Yapılan davet üzerine de fuarın açılış programına katıldık, ancak hoş olmayan bir tablo ile karşılaştık. Daha önce yapılan davetin ardından açılışa CHP olarak katılacağımızı belirttik. Sonra açılış öncesi arandık ve yine katılacağımız yönünde teyitleştik. Açılış saatinde de kongre merkezine gittik, ancak yer ayrılmadığını gördük. Bu saygısızlık. Ben ana muhalefet partisi CHP’nin Kayseri il Başkanıyım, yani temsilcisiyim. Davete bir gün önce arandığımda, katılacağımı belirtmişim. Buna rağmen bu yaşanan durum hoş olmamıştır. Yapılan bu saygısızlığı kabul etmemiz mümkün değil. Bu nedenle açılış programından ayrıldım. Orada özrü kabahatinden beter denecek bir tablo yaşanmıştır.” şeklinde konuştu.

 “BU YAPILANLARI KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ”

Develi’de de benzer bir durumun yaşandığına dikkat çeken Özer, “Develi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bir organizasyonda da İl başkan yardımcımıza bu yönde bir saygısızlık yapılmış. Bu yapılanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ama biz yapılan bu saygısız tutumlara rağmen vatandaşımızla, sanayicimizle, esnaflarımızla bir arada olmayı sürdüreceğiz. Bizim buradaki tepkimiz sadece bu organizasyonları düzenleyip, bu hoş olmayan durumlara sebep olanlaradır” diye konuştu.

İL BAŞKAN YARDIMCISINDAN DEVELİ TEPKİSİ

Diğer yandan Develi’de davet edilmelerine rağmen kendilerine yer verilmediğini ifade eden CHP İl Başkan Yardımcısı Burak İstanbullu da sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirdi. İstanbullu, “Seyrani konferansına il başkanım davet edildi. Başkanın programı nedeni ile benim katılmam istedi. Belediyeye bildirdik. Ancak toplantı başlarken beni MHP ve AKP ilçe başkanları ve yönetiminin en az 6 sıra arkasına oturtmaya kalktılar. Gerekli protesto mu yaptım ve salonu terk ettim. Develi Belediye Başkanı Sayın Mehmet Cabbar, bir organizasyon yapıyor ve siyasi partileri davet ediyorsanız bir Belediye Başkanına yakışır olmalıdır. CHP İl Başkanı'nı davet edip, yer dahi vermiyorsanız, bu sizin siyasi nezaketsizliğiniz ve beceriksizliğinizin sonucudur. Sizi şiddetle protesto ediyorum” ifadelerini kullandı. Haber: Cafer ZENGİN