Sapanca'yı sordu! Peki Yeşilhisar ne olacak?

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Arıkan'ın Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'ya Sapanca Gölü için 5 sorudan oluşan soru önergesi vermesi akıllara Yusuf Halaçoğlu'nun 'Yahudiler Yeşilhisar'da toprak satın alıyor' iddialarını akıllara getirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Sapanca'yı sordu! Peki Yeşilhisar ne olacak?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, Sakarya ve Kocaeli illerinin sınırları içinde yer alan Sapanca Gölü hakkında soru önergesi veren Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Arıkan’ın soru önergesinde yer alan “Yabancı şirketlerin imarlı arazilerinin büyüklüğü sayısal olarak nedir?” sorusu akıllara geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Kayseri Yeşilhisar ilçesindeki iddiaları akıllara getirdi.

Milletvekili Arıkan Sapanca'yı sordu! Peki Yeşilhisar ne olacak?

Yeşilhisar İlçesi için Milliyetçi Hareket Partisinin Kayseri eski milletvekili, MHP eski Grup Başkanvekilliği ve Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu Yeşilhisar ilçesi için ortaya attığı iddiasında Yahudiler için, “Kayseri’de bile Yeşilhisar da bir sürü toprak satın aldılar. Verimli topraklar satın alıyorlar. Yüksek para veriyorlar” demişti.

Milletvekili Arıkan Sapanca'yı sordu! Peki Yeşilhisar ne olacak?

Halaçoğlu’nun Yeşilhisar ilçesi için ortaya attığı iddiaların ilerleyen günlerde Kayseri milletvekilleri tarafından incelenerek gündeme getirip getirmeyecekleri ise merak ediliyor.

Milletvekili Arıkan’ın Sapancı Gölü için verdiği soru önergesi
Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan; “Sapanca Gölü, Sakarya ve Kocaeli illerinin sınırları içinde yer alan bir tatlı su gölü olup çevre yerleşimleri için önemli bir içme ve kullanma suyu kaynağıdır. Göl, kuzey ve güneydeki dağlardan inen dereler ve göl dibindeki kaynaklardan beslenmektedir.

Milletvekili Arıkan Sapanca'yı sordu! Peki Yeşilhisar ne olacak?

Artan çarpık yapılaşma ve turizm amaçlı kontrolsüz yapılaşmalar bu eşsiz gölü ve içinde barındırdığı tabiattı tehlikeye atmaktadır. Son yıllarda artarak devam eden villa ve bungalov inşalarının gerekli alt yapıdan mahrum olduğu bilinmektedir. Özellikle şehirde yaşanan elektrik kesintilerinin sebebinin bu yeni inşaatlar olduğunu hakkında bazı soru işaretleri bulunmaktadır.
Öte yandan, Samanlı Sıra Dağının Sapanca eteklerindeki ormanların turizm maksadı ile imara açıldığı ve uzun yıllar kiralanmak sureti ile özel şirketlere verildiği, bu şirketlerin Körfez ülkelerindeki Arap sermayedarların olduğu bölge halkı tarafından dile getirilmektedir.

Milletvekili Arıkan Sapanca'yı sordu! Peki Yeşilhisar ne olacak?

Bu bağlamda;
1. Villa ve bungalov yapılarının kanalizasyon atıkları dereler vasıtasıyla göle taşmakta mıdır? Kanalizasyon konusunda alınan tedbirler nelerdir?
2. Yabancı sermayeli şirketlerin ülkemizde satın aldığı arazilere imar konusunda kolaylık sağlanmakta mıdır? Yabancı şirketlerin imarlı arazilerinin büyüklüğü sayısal olarak nedir? Sapanca gölü ve etrafında yabancı sermayeli şirketlerin kiralama faaliyet bulunmakta mıdır? Varsa bunlar nelerdir?
3. Sapanca Gölünü besleyen 11 ayrı dere yatağı üzerinde 16 su fabrikası faaliyet yürüttüğü bilinmektedir. Yaz aylarında kritik seviyenin altına düşme tehlikesi yaşayan göl suyunun korunması için, derelerin üzerine kurulan su fabrikalarının kotaları kontrol ediliyor mu? Gölden vidanjörlerle su çekimi yapılıyor mu?
4. Ağ atmanın yasak olduğu Sapanca Gölünde kaçak avcılığın önüne geçilerek denetimler yapılıyor mu? Göldeki doğal yaşamın sürekliliğini koruyacak hangi tedbirler alınmaktadır?
5. Gölde motorlu su araçlarının dolaşması yasak olduğu bilinmesine rağmen, dönem dönem yerel medyaya yansıyan motorlu araçlara ilişkin olarak şimdiye değin uygulanan idari ve adli cezaların bedeli ve sayısı nedir?”

Milletvekili Arıkan Sapanca'yı sordu! Peki Yeşilhisar ne olacak?
Milletvekili Arıkan’ın sorusu Yeşilhisar'ı akıllara getirdi
Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan’ın soru önergesinde yer alan “Yabancı sermayeli şirketlerin ülkemizde satın aldığı arazilere imar konusunda kolaylık sağlanmakta mıdır? Yabancı şirketlerin imarlı arazilerinin büyüklüğü sayısal olarak nedir? Sapanca gölü ve etrafında yabancı sermayeli şirketlerin kiralama faaliyet bulunmakta mıdır? Varsa bunlar nelerdir?” sorusu Yeşilhisar’ı akıllara getirdi.

Milletvekili Arıkan Sapanca'yı sordu! Peki Yeşilhisar ne olacak?

Geçtiğimiz günlerde Kayseri’nin Yeşilhisar İlçesi için Milliyetçi Hareket Partisinin Kayseri eski milletvekili, MHP eski Grup Başkanvekilliği ve Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun ortaya attığı iddialar şok etkisi yaratmıştı. 
Youtube yayını yapan Fikirtepe Medya adlı bir kanalda canlı yayına konuk olan Halaçoğlu, Yahudiler için, “Kayseri’de bile Yeşilhisar da bir sürü toprak satın aldılar. Verimli topraklar satın alıyorlar. Yüksek para veriyorlar. Diyelim ki; Bin lira yerine 5 bin lira verince satıyor adamlar ve araya aracı koyuyorlar.” ifadelerine yer vermişti.