Karamete'den Cumhuriyet çıkışı: Asıl şimdi...

Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Kamil Karamete, Cumhuriyet kutlamalarının ertelenmesine tepki göstererek, 'Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl kutlamaları, Ortadoğulu olmamamız için mühim, müreffeh bir Millet olabilmemiz için elzem, bağımsız Devlet, hür ve eşit vatandaş olarak yaşayabilmemiz için şarttır' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Karamete'den Cumhuriyet çıkışı: Asıl şimdi...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Kamil Karamete, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl kutlamalarının ileri bir tarihe ertelenmesine tepki gösterdi.  "Cumhuriyetimizin kıymetini bilmezsek, 100. yılını coşku ile kutlayamazsak, bilinki gelecekte sadece, matemi yaşarız. Asıl şimdi daha da coşkulu kutlamalıyız tüm Dünya ya karşı" diyen Karamete,  "Bakın Ortadoğu coğrafyasının tamamına. Sınırları emperyalistler tarafından çizilen bu Ülkelerin insanlarına. Kutlayacak ne bir bayramları, ne bir konser, ne maç, ne düğün, ne şölen, ne festival, ne sanat ve ne de bir kültür faaliyetleri varmı?" dedi.

Karmete
100 YILDIR GÜVEN İÇİNDE YAŞIYORSAK VE YAŞAYACAKSAK COŞKUYLA KUTLAMALIYIZ
DP'li Kamil Karamete, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek tüm kutlama, resepsiyon, konser ve diğer faaliyetler, Gazze’de yaşanan olaylar nedeniyle ileri bir tarihe erteledi. Bir toplumu Millet yapan değerler, sadece acılar değildir. Bir toplum, yalnızca, katliamlar, cenazeler, felaketler, afetler, geçmişin trajedik efsaneleri ve matemlerinin yıl dönümümlerinde biraraya geliyor ve yönetenler, iktidarlarını acılar ve korkularla sürdürüyorlarsa, Millet olma vasfını uzun süre devam ettiremez. Bir toplum, birlikte eğlenebiliyorsa, bayramlarda birlikte coşabiliyorsa, konserde hep beraber şarkılar, türküler söylüyorsa, düğünlerde dans edip, halaylar çekip, oynayabiliyorsa, kuruluş ve kurtuluş günlerininin yıldönümlerini Devleti ile birlikte coşkuyla kutlayabiliyorsa, işte o zaman mutlu ve müreffeh bir Millet olmuşsunuzdur.  Bakın Ortadoğu coğrafyasının tamamına. Sınırları emperyalistler tarafından çizilen bu Ülkelerin insanlarına. Kutlayacak ne bir bayramları, ne bir konser, ne maç, ne düğün, ne şölen, ne festival, ne sanat ve ne de bir kültür faaliyetleri varmı? Sadece, acılarla, yas la, hüzünle beslenen, yüzü gülmeyen insanlar topluluğu, bu sayede iktidarlarını sürdüren, bir fıkra dahi anlatamayacak, bir şarkı bile mırıldanamayacak kadar kültürsüz, asık suratlı, kaba, despot, vicdansız, zalimler tarafından yönetilen devletler ve silahların gölgesinde, bomba sesleriyle, korku ve ızdarapla büyüyen çocuklar. İşte bunun için Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl kutlamaları, Ortadoğu lu olmamamız için mühim, müreffeh bir Millet olabilmemiz için elzem, bağımsız Devlet, hür ve eşit vatandaş olarak yaşayabilmemiz için şartdır. Cumhuriyetimizin kıymetini bilmezsek, 100. yılını coşku ile kutlayamazsak, bilinki gelecekte sadece, matemi yaşarız. Asıl şimdi daha da coşkulu kutlamalıyız tüm Dünya ya karşı. Sürekli kaos, acı, hüzün, matem üreten bir coğrafyada 100 yıldır güven içinde yaşıyorsaj, ve yaşayacaksak.

Karmete

KAMİL KARAMETE KİMDİR?
1961 Kayseri doğumluyum. İlk, orta, lise tahsilimi Kayseri de yapıldıktan sonra, 1978 yılında girdiğim Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina bölümünden, 1982 yılında mezun oldum. Bir süre büro mühendisliği yaptıktan ve askerliğimin bitimiyle birlikte ticaret hayatına atıldım. Akaryakıt, peyzaj, tarımsal sulama ve bahçe bitkileri sektörlerinde ticari faaliyetlerde bulundum. 1993 yılında DYP Kayseri İl teşkilatında İl başkan yardımcısı olarak başladığım fiili siyasi hayatım, 1994 yılında seçildiğim DYP Kayseri İl Başkanlığı göreviyle 1998 yılına kadar devam etti. 2002 yılında Milletvekili adayı, 2014 de Melikgazi Belediye Başkan adaylıklarım ve diğer zamanlarda .yaptığım gerek Tv proğramları ve gereksede yazılarımla Kayseri siyasetinin hep içinde oldum. Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş de yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevlerinde bulundum. Ayrıca çeşitli sivil toplum örgütleri, işveren sendikası, dernek ve spor kulüplerinde üyelik ve yöneticilik görevlerim oldu. Evli 3 çocuk babası, 2 torun dedesiyim.

Karmete