Rektör'den 'Theatron' açıklaması: Olaya müdahale ettik!

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) 'Theatron Kongre, Kültür ve Yaşam Merkezi' ismi tartışmaları da beraberinde getirdi. Rektör Çalış'tan dikkat çeken açıklama...

Rektör'den 'Theatron' açıklaması: Olaya müdahale ettik!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) “Theatron Kongre, Kültür ve Yaşam Merkezi” ismi tartışmaları da beraberinde getirdi.  Üniversitenin Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkanı Prof Dr Nevzat Özkan, “Ülkemizin gururu bir kuruma Yunanca kaynaklı bir yabancı kelime yerine, Türkçe ve Türk kültürünü yansıtan bir isim yaraşır. Yetkilileri göreve davet ediyorum” çağrısı yaptı. Kayseri Olay’ın gündeme getirdiği konunun ardından Rektör Prof Dr Mustafa Çalış’tan açıklama geldi.
 ‘TOPLUMUMUZUN TALEPLERİNE UYGUN BİR AD BELİRLENMELİ’
Prof Özkan Özkan, tepkisinde “Üniversitemizin bir tesisi olarak yapılan ve kiraya verilen iş merkezinin ismi Theatron olarak belirlenmiş. Ülkemizin gururu bir araştırma üniversitesinin ilişkili olduğu bir kuruma Yunanca kaynaklı bir yabancı kelime yerine, Türkçe ve Türk kültürünü yansıtan bir isim yaraşır. Henüz açılışı yapılmayan bu kurum için düşünülen bu adın değiştirilmesi ve toplumumuzun taleplerine uygun bir adın belirlenmesi için ilgili ve yetkilileri harekete geçmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
“THEATRON İSMİ RESMİYET KAZANMIŞ DEĞİL”
Yaşanan tartışmaların ardından açıklama yapan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Theatron ismi resmiyet kazanmış değil. Kongre merkezi binamızın kiracısı firmanın belirlediği bir isim. Müdahale edilmiş olup uygun bir isim için araştırma yapılıyor, Türkçe bir isim verilmesi  sağlanacaktır” açıklaması yaptı.

Erciyes Üniversitesi'nde 'Yunan' tartışması! O isim yetkilileri göreve davet etti!

Haberin ayrıntıları için TIKLAYIN