Esnaflara seslenen Kılıçdaroğlu'dan, Kayseri Büyükşehir Belediyesine 'zam' tepkisi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek kira zammı tartışmaları ile gündeme gelen ve '9 bin 380 lira olan kiranın bir anda 20 bin 332 liraya çıkarıldığı' ifade edilen Sahabiye Medresesindeki esnafların sıkıntılarını da grup toplantısında gündeme getirdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Esnaflara seslenen Kılıçdaroğlu'dan, Kayseri Büyükşehir Belediyesine 'zam' tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Kayseri’de Sahabiye Medresesi’nde dükkanlar var. Geçen yıl 9 bin 380 lira kira ödeyen bir esnaftan bu yıl 20 bin 332 lira istiyorlar. Ne oldu da bu kadar zam yapıldı? ‘Vakıflar Genel Müdürlüğü istedi’ diyorlar. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile ilgisi yok.  Büyükşehir Belediye Başkanı istiyor. Buradan yine sandık geldiğinde bütün vatandaşlarımızın düşünmesini isterim. Bu AK Partili belediye. CHP’li belediyede böyle garabetler olmaz. Onlar halk için çalışıyorlar. Onlara engel çıkarıyorlar, ama engelden şikayet etmezler, halk için çalışırlar” dedi.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: VAKIFLAR KAYNAKLI…İKİNCİ 5 YIL TEFE-ÜFE ORANINDA ARTIŞA GİDİLMİŞTİR
Diğer yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden, “yüzde 75 zam” tartışmasının ardından gündeme gelen konuyla ilgili bir süre önce yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar bölge Müdürlüğü’nden protokolle kiracılarıyla birlikte devraldığı Sahabiye Medresesi’nin restorasyonunu gerçekleştirerek 2015 yılında hizmete açmıştır. İlk 5 yıl rayiç bedelin altında kira söz konusu iken Vakıflar bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında ikinci 5 yıl TEFE-ÜFE oranında artışa gidilmiştir. Buradaki artış Büyükşehir Belediyesi kaynaklı olmayıp, Vakıflar ile yapılan protokolden kaynaklanmaktadır. Zira, Büyükşehir Belediyesi de Vakıflara kira ödemesi yapmakta, bu işten herhangi bir kar elde etmesi söz konusu olmamaktadır. Yine, esnafın yanında yer alan Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde kapalı kaldıkları sürenin kirasını esnaftan tahsil etmemiş, esnaf adına Vakıflara ödemesini yapmıştır. Son 1 yıldır esnaftan kira tahsil edilmemesi Sayıştay denetiminde sorgu konusu yapılmış Sayıştay’ın talimatı gereğince de esnaftan kira istenmesi durumunda kalınmıştır. Ayrıca, vakıflardan kaynaklı kira artışında indirime gidilmesi yönünde Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazılmıştır. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce yapılacak kira indirimi aynı oranda esnaflarımıza yansıtılacaktır.
 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kayserili o esnafı ve kızını gündeme taşıdı: Bunu vicdan kabul eder mi?

Haberin detayları için TIKLAYIN