Prof. Dr. Karamustafa: Bizim köklerimiz Erciyes Üniversitesi'nin öncesine gidiyor

Prof. Dr. Karamustafa: Bizim köklerimiz Erciyes Üniversitesi'nin öncesine gidiyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gazeteciler Cemiyeti yönetimi yeni kurulan Kayseri Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’yı da ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, “Biz yapacağınız her doğru işte yanında olacağız.” dedi.

Daha sonra konuşan Kayseri Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Kurtuluş Karamustafa da, Kayseri Üniversitesi önemli çalışmalara imza atacağını dile getirerek,  mesleki eğitimini Kayseri sanayisi ile entegre olacaklarını vurguladı.

Basının kurumlar ile halkın iletişim kanalı olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Karamustafa, “Üniversiteler niye var dersek. Birincisi üniversiteler bilim üreten müesseselerdir. İkincisi ise ürettiği bilgiyi öğrenciler ile paylaşıyor ve toplumda entelektüel yapının gelişmesine ciddi katkı sağlıyor. En önemlilerinden bir tanesi de üniversiteler toplumla kucaklaşan, topluma önderlik eden müesseselerdir. Bugün dünyada hiçbir ülke yoktur ki, gelişmiş üniversiteleri olsun, ama o ülke geri gitmiş olsun. Aksine üniversite sistemi gelişmemiş ama o ülke gelişmiş olsun. Kayseri ili Anadolu’daki önemli bir kent. Üniversiteleri ile de önemli bir kent. Erciyes Üniversitesi’nden çıkan Kayseri şehrinin adını taşıyan bir üniversite olsak ta, bizim köklerimiz Erciyes Üniversitesi’nin öncesine gidiyor. Dolayısıyla köklü bir üniversitenin bünyesinden çıkan bu şehrin ismini taşıyan Kayseri Üniversitesi de, hem şehrimizde, hem de ülkemizde, hem de uluslararası düzeyde önemli işler yapacaktır” diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Karamustafa, Kayseri Üniversitesinin kampüsü konusunda da çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, 15 Temmuz Yerleşkesini kullanabileceklerini söyledi. (Haber Merkezi)