Özhan: Konuyu vicdanlarınıza havale ediyorum!

İYİ Partili Özhan' dan dikkat çeken tepki: Okul, cami arsaları şirket sermayesi değildir.

Özhan: Konuyu vicdanlarınıza havale ediyorum!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan, belediyelerin vergi borçlarına karşılık, okul, cami ve sağlık merkezi arsaları ile mahsuplaşmasına tepki gösterdi. Denetim komisyonunda muhalefetten bir ismin olmaması nedeniyle şirketlerin ne aldığı, ne sattığı, kimi işe aldıklarının bilinmediğini kaydeden Özhan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ocak 2021 toplantısında “red oylarımıza rağmen” “Belediye Şirketlerinin” vergi borçlarına karşılık “Cami, İlkokul, Kreş, Spor Tesisi arsalarının” Vergi Dairesine devrine oy çokluğu ile karar verildi! 

Denetim Komisyonunda hiçbir muhalefet temsilcisi bulunmayan; şirketlerinin ne aldığını, ne sattığını, kimi işe aldığını, kime ne maaş verdiğini, alacağını, vereceğini bilmediğimiz Büyükşehir Belediyesinin, Sayıştay denetimine tabi olmayan “şirketlerinin” “vergi borçlarına karşılık” Kamuya olan borcunu zaten kamunun kullanımında olan arsalarla ödemesi kabul edilemez! Belediyelere ait “denetlenebilir”, “maddi karşılığı olmayan” ve kamu yararına kullanılan bu arsalar; “denetimden uzak” belediye şirketlerinin “sermayesi” gibi kullanılamaz! Burada adeta devlet aldatılmakta, milletin alacağı hiç edilmektedir. Şirketler borçlarına karşılık milletin malını millete satmadan önce; oluşan bu borçların hesabını kamuoyu ile paylaşmalı, yüzde yüz şeffaf ve sorgulanabilir bir anlayışla idare edilmelidir. 
Siyasi ve ticari etik açısından uygun bulmadığım ve Millet İttifakı olarak red oyu verdiğimiz bu konuya itirazımı kamuoyu nezdinde tekrar paylaşıyor, konuyu kamu vicdanına havale ediyorum.