Özer: Ucube sistemle cumhuriyetimiz büyük yara almıştır

Özer: Ucube sistemle cumhuriyetimiz büyük yara almıştır
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP’liler, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi.  İl Başkanı Ümit Özer, “Cumhuriyeti korumak ve onu kuruluş felsefesine uygun olarak ilelebet yaşatmak hepimizin öncelikli görevidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il yönetimi ve partililer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu ve aynı zamanda İstiklal Marşı okudu. CHP Milletvekili Çetin Arık’ın da katıldığı programda partililer adına basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Ümit Özer, “Yedi düvele karşı verdiğimiz büyük destanımız Kurtuluş savaşının ardından Ulu Önderimiz, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onunla yürüyen yürekli insanlar, halkın halk tarafından halk için yönetilmesi, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması için, kimsesizlerin kimsesi olması için Cumhuriyeti ilan etti.  Cumhuriyeti korumak ve onu kuruluş felsefesine uygun olarak ilelebet yaşatmak hepimizin öncelikli görevidir” diye konuştu.

“BUGÜN Kİ SİSTEM CUMHURİYET FELSEFESİNE UYGUN DEĞİLDİR”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine tepki gösteren Özer, “Bugün ki sistem Cumhuriyet felsefesine uygun değildir ve Türkiye’ye uymamıştır” dedi. Özer,  şu ifadeleri kullandı,  “Ulu Önderimizin bize armağanı olan Cumhuriyet demokratik, laik, sosyal hukuk devleti anlayışına dayanan ülkenin vatandaşlarının liyakat esası ile her makama gelmesini sağlayan, hiç kimsenin dini, mezhebi, siyasi görüşü nedeniyle ayrımcılığa tabi tutulmadığı ve herkesin hukuk önünde hesap verebildiği bir düşüncenin eseridir.  Maalesef Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini anlamayanların, kendi iktidarlarını korumak adına Türkiye’ye dayattığı ucube sistem nedeniyle Cumhuriyetimiz büyük bir yara almıştır.  Ve bugün yaşadığımız sorunların temelinde bu ucube sistem yatmaktadır.  Adına ne derlerse desinler bugün ki sistem Cumhuriyet felsefesine uygun değildir ve Türkiye’ye uymamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi bir kişi, bir zümre olamaz, bu ülkenin sahibi tüm vatandaşlarımızdır.  Bugün yaşadığımız sorunların çözüm yolu da yine kuruluş felsefesinde gizlidir ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak en kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden kuruluş felsefesine uygun hale getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bize bu eşsiz Cumhuriyeti armağan eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı destanını yazan silah arkadaşlarını, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum”

MEŞALELİ CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

Diğer yandan CHP’liler yapılan basın açıklamasının ardından vatandaşlara kitap ve rozet dağıtırken akşam saatlerinde de Sivas Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanına doğru meşaleli Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirdi.